Adil Bilal Grensoverschrijvend Collectief RITCS

RITCSers schrijven scenario voor El Arbi en Fallah

Nieuws

Regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah gaan voor hun nieuwe tv-reeks Chicago samenwerken met drie jonge scenarioschrijfsters die hun opleiding volgden aan het RITCS School of Arts. “We gaan proberen om de personages zo écht mogelijk neer te zetten”, vertellen ze aan BRUZZ.

Met drie zijn ze, de dames van Het Grensoverschrijvend Collectief. Amina Hatim (24), Una Kreso (27) en Nele Vandael (26) studeerden alledrie af aan het RITCS School of Arts en zijn de drie grondleggers van het collectief. Samen met de regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah hadden ze bij het VAF een subsidieaanvraag ingediend voor een televisiereeks. De aanvraag werd aan het collectief toegekend waardoor ze nu zonder zorgen vanuit hun kantoor in Molenbeek kunnen beginnen schrijven aan de reeks. Die zal hoogstwaarschijnlijk Chicago heten en gaat over de Antwerpse woonwijk met dezelfde naam. Het collectief wil van de reeks een weerspiegeling maken van de realiteit.

Radiopresentatoren Gunnar Cheyns en Séverine Champeaux, overigens zelf twee RITCSers, belden de dames op vanuit de studio van BRUZZ.
 

 

Het Grensoverschrijvend Collectief

Nele Vandael

Behaalde in 2013 de Bachelor Film aan het RITCS. Hierna koos ze ervoor zich meer te focussen op scenario en behaalde met grote onderscheiding de Master Scenarioschrijven met een televisiereeks.

Amina Hatim

In 2018 behaalde ze de master Scenarioschrijven met een tragikomische televisiereeks. 

Una Kreso

Momenteel woont ze in Brussel en heeft ze de master Scenarioschrijven aan het RITCS behaald. Haar eindwerk werd geselecteerd voor het VAF Scenario Atelier.

Share this