Skip to main content
Zoeken

Over ons

Het RITCS stoomt sinds jaren toekomstige makers klaar voor de audiovisuele sector, drama, podiumtechnieken, media en events en het onderwijs. Jaarlijks studeren er tal van makers af die aan het RITCS hun eigen artistieke stem vonden.

Onze campussen Missie en visie Onze samen­werkingen Wie is wie Kwaliteit Veelgestelde vragen Vacatures
RITCS Campus Dansaert

Het RITCS is als School of Arts samen met het Koninklijk Conservatorium Brussel onderdeel van de Erasmushogeschool Brussel (EhB). Het RITCS beschikt over twee campussen in het centrum van Brussel. Campus Dansaert, in de bruisende Dansaertstraat, is de thuisbasis van de studenten Audiovisuele Kunsten. Campus Bottelarij, op een boogscheut van het kanaal, is de creatieve hotspot van de studenten Drama en Podiumtechnieken. Als ‘School of Arts’ van de Erasmushogeschool Brussel omhelst het RITCS complexloos de veelkleurigheid en veeltaligheid van de stad hoofdstad.

In 1962 begonnen we als kleine school. Ondertussen is het RITCS uitgegroeid tot een internationaal gerenomeerd instituut. Alles samen volgen er zo’n 700 studenten een graduaat, professioneel of academisch gerichte bachelor-, master- of educatieve opleiding in de Audiovisuele of Dramatische Kunsten en dit onder de artistieke, theoretische en technische begeleiding van een honderdvijftigtal docenten en medewerkers.

Download hier de brochure

Kwaliteit

Gebouw campus Dansaert
Elke dag opnieuw zorgen lesgevers en medewerkers voor de kwaliteit van het onderwijs binnen onze hogeschool.
Lees meer

Huisstijl RITCS

Hier kan je het logo van het RITCS en CINEMA RITCS downloaden in verschillende bestandsvormen. Gebruik het logo altijd met het letterwoord "RITCS" , met de rode letter 'E' en met het onderschrift.

LOGO'S