Opleidingen

Audiovisuele Kunsten

Audiovisuele Kunsten Studeren RITCS

Binnen de opleiding Audiovisuele Kunsten bieden wij voor verschillende disciplines een specifiek bachelor- en mastertraject aan: animatiefilm, radio, regie, schrijven, productie, cinematografie, sound design en montage. Hier is de opleidingspraktijk een weerspiegeling van hoe er in de realiteit professioneel samengewerkt wordt.

Gerenommeerde audiovisuele makers begeleiden je in je persoonlijke artistieke ontwikkeling, waarbij meer dan genoeg ruimte wordt gelaten voor het zoeken en experimenteren. Een scherpe dosis theorie laat je daarbij reflecteren over de inhoud van je audiovisuele werk en de complexe wereld waarin dit werk zijn betekenis zal zoeken. Met docenten die er zijn om je te motiveren bij elke nieuwe stap.

Professionele Bachelor

Dramatische Kunsten

Drama Studeren RITCS Dramatische Kunsten Toneel

Met een keuze voor de opleiding Dramatische Kunsten van het RITCS kom je in een boeiend veld terecht waar veel disciplines en werelden samen komen. Met onze internationale uitwisselingen, de multiculturele actoren en metropool Brussel als surplus genereert onze opleiding een venster op de wereld. Een boeiend perspectief waartoe je je als mens en kunstenaar verhoudt.

Telkens vanuit een ander metier, leer je theater-maken. Vanuit confrontatie, onderzoek, autonomie en zelfbevraging leer je binnen het RITCS je eigenheid ontdekken als basis van een uniek kunstenaarschap, maar vooral ook door het doen in samenwerking met anderen. Met de vinger aan de pols van het hedendaagse podiumkunstenlandschap begeleiden we je in je eerste stappen naar een boeiend en heerlijk complex veld.

Academische Bachelor & Master

Professionele Bachelor