Opleidingen

Academische Bachelor/Master Audiovisuele Kunsten

Jennifer Heylen still regie

Binnen de opleiding Audiovisuele Kunsten bieden wij voor verschillende disciplines een specifiek bachelor- en mastertraject aan: animatiefilm, radio, regie, schrijven, productie, cinematografie, sound design en editing. Hier is de opleidingspraktijk een weerspiegeling van hoe er in de realiteit professioneel samengewerkt wordt.

Gerenommeerde audiovisuele makers begeleiden je in je persoonlijke artistieke ontwikkeling, waarbij meer dan genoeg ruimte wordt gelaten voor het zoeken en experimenteren. Een scherpe dosis theorie laat je daarbij reflecteren over de inhoud van je audiovisuele werk en de complexe wereld waarin dit werk zijn betekenis zal zoeken. Met docenten die er zijn om je te motiveren bij elke nieuwe stap.

Professionele Bachelor Audiovisuele Kunsten

professionele ak

Binnen de professionele opleidingen Audiovisuele Kunsten bieden wij voor verschillende disciplines een driejarige bacheloropleiding aan. De opleidingspraktijk is daarbij een weerspiegeling van hoe er in de realiteit professioneel samengewerkt wordt.

De bacheloropleiding Audiovisuele Kunsten leidt je kritisch en praktisch op om je eigen weg te maken in een internationale context van live events, onlineproductie, mediaproductie en mediakunst. Wil je als professional aan de slag in de brede audiovisuele mediawereld, dan is deze opleiding iets voor jou.

De bacheloropleiding Audiovisuele Kunsten - Podiumtechnieken bereidt je voor op een carrière in de brede podiumkunstensector. Ben jij diegene die er samen met de artiesten van droomt het onmogelijke werkelijkheid te laten worden? Dan is deze professionele bacheloropleiding - een unicum in Vlaanderen - zeker iets voor jou.  

Academische Bachelor/Master Drama

Drama opleidingen RITCS

Met een keuze voor de opleiding Drama van het RITCS kom je in een boeiend veld terecht waar veel disciplines en werelden samen komen. Met onze internationale uitwisselingen, de multiculturele actoren en metropool Brussel als surplus genereert onze opleiding een venster op de wereld. Een boeiend perspectief waartoe je je als mens en kunstenaar verhoudt.

Telkens vanuit een ander metier, leer je theater-maken. Vanuit confrontatie, onderzoek, autonomie en zelfbevraging leer je binnen het RITCS je eigenheid ontdekken als basis van een uniek kunstenaarschap, maar vooral ook door het doen in samenwerking met anderen. Met de vinger aan de pols van het hedendaagse podiumkunstenlandschap begeleiden we je in je eerste stappen naar een boeiend en heerlijk complex veld.

Educatieve opleidingen

Educatieve Opleidingen RITCS

Heb je al een diploma in de kunsten op zak en wil jij jouw liefde voor de kunsten doorgeven? Dan kan je vanaf academiejaar starten aan één van de educatieve opleiding in de kunsten aan het RITCS School of Arts. Het RITCS en het Koninklijk Conservatorium Brussel slaan als Schools of Arts van de Erasmushogeschool Brussel de handen in elkaar om jou op te leiden tot een gepassioneerde kunstenaar-leraar

Een educatieve opleiding in de kunsten is er voor elke kunstenaar die een positieve keuze wil maken om als kunstenaar-leraar aan de slag te gaan en die vanuit zijn engagement zijn artistieke kennis willen vertalen naar de samenleving via het onderwijs, community-art, educatief werk of sociaal-artistiek werk. 

Nieuw! Graduaat Podium- en Eventtechnieken

In de graduaatsopleiding Podium- & Eventtechnieken (PET) van AP-EhB word je opgeleid tot een podium- en eventtechnicus die de ideeën van een ontwerper technisch kan vertalen en uitvoeren in de disciplines van Geluid, Belichting, Beeld en Projectie of Podiummechanica. Je bent zowel polyvalent inzetbaar, maar tegelijk ook gespecialiseerd in één van de vier disciplines, waar je een crew kan aansturen en materiaal beheert.

Meer info