Skip to main content
Zoeken

Primeur: RITCSers lanceren eerste fictiepodcast op VRT MAX

Posha
  • Nieuws

VRT waagt zich voor het eerst aan audiofictie met de nieuwe young-adult podcast: "Posha." Dit project bundelt de artistieke krachten van RITCS-alumni Tibo Renodeyn (Radio), Freya Van Nieuwenhuysen (Radio), en Ditte Jacoby (Schrijven).

In "Posha" volgen we het verhaal van drie studenten die op Erasmus-uitwisseling gaan naar de gelijknamige planeet: Posha dus. Een spannend verhaal dat zich afspeelt in 2086, waarin intergalactische avonturen en menselijke relaties samenkomen. Alles lijkt rustig, totdat twee van de uitwisselingsstudenten plotseling verdwijnen. Wat volgt is een intrigerend verhaal dat in acht afleveringen bloot legt wat er nu werkelijk op Posha is gebeurd.

Jannes Callens Posha

De makers van "Posha" delen een gemeenschappelijke passie voor klassieke hoorspelen.

Tibo: “Die passie is gegroeid tijdens het fictie-atelier in het 2e jaar aan het RITCS, waar schrijvers en radiomakers de handen ineenslaan. De keuze voor een verhaal in de ruimte was niet alleen gebaseerd op het avontuurlijke aspect, maar ook op geluidstechnische mogelijkheden. Met audio kan je in een paar tellen geloofwaardig van een verzonnen planeet naar een verhoorkamer met AI-assistent springen. De mogelijkheden zijn eindeloos.”

Freya, Tibo en Ditte namen zowel het scenario, de opname, regie en montage in eigen handen. Ook het acteerwerk wordt verzorgd door RITCSers. Zo kan je de stemmen herkennen van alumnus Gilles Van Hecke (Drama acteren), student Julie Mughunda (Drama acteren) en docent Tania Van der Sanden!

Deze podcast is een boeiende eerste stap in de wereld van fictiepodcasts in Vlaanderen.

Zin gekregen om te luisteren? "Posha" is te beluisteren op VRT MAX of in je favoriete podcast-app.

Foto Freya, Tibo, Ditte door © Jannes Callens

Beeld Posha: © VRT MAX