Skip to main content
Zoeken

Alumnus Levi Stoops wint juryprijs op het Annecy Filmfestival met 'Drijf'

Alumnus Levi Stoops wint juryprijs op het Annecy Filmfestival met 'Drijf'
  • Nieuws

Afgelopen weekend won alumnus Levi Stoops de juryprijs op het internationaal animatiefilmfestival van Annecy met zijn animatiefilm 'Drijf'. Levi Stoops studeerde in 2015 af aan het RITCS met zijn masterproef 'D729', een buitengewoon verhaal over een eenzame astronaut die een ongewone relatie begint met zijn tandenborstel. 'Drijf' is zijn eerste officiële kortfilm. 

Zijn nieuw werk is een avontuurlijke kortfilm over Jeremy en Aurora die teleurgesteld terugkeren van een dolfijnenspottingtrip en stranden op een boomstam in het midden van de oceaan. Hun relatie wordt op de proef gesteld terwijl ze proberen terug naar huis te navigeren en verschillende uitdagingen het hoofd bieden.Dit prettig gestoord, soms sexy soms wreedaardig, verhaal wordt met panache verteld en in beeld gebracht, de lijzige stem van Anemone Valcke past uitstekend bij Aurora en Levi Stoops zelf verleent zijn stem aan Jeremy. Ze maken er een droogkomisch geheel van.

Het Annecy Filmfestival is een van de meest prestigieuze en belangrijkste evenementen in de wereld van de animatiefilm. Het festival vindt jaarlijks plaats in de stad Annecy, gelegen in de pittoreske Franse Alpen. Een hoogtepunt van het Annecy Filmfestival is de competitie, waarin films strijden om prestigieuze prijzen, zoals de Crystal d'Annecy voor beste animatiefilm en de juryprijs. Die laatste neemt Levi dus mee naar huis. Het Annecy Filmfestival heeft een lange geschiedenis en wordt beschouwd als een belangrijk platform voor de promotie en ontwikkeling van de animatiefilmindustrie. Het biedt een unieke gelegenheid voor filmmakers om hun werk te presenteren, nieuwe partnerschappen aan te gaan en internationale erkenning te krijgen.