Skip to main content
Zoeken

Alumnus Victor Longin (Productie) ontvangt Fayatbeurs!

Victor Longin Fayat
  • Nieuws

Afgelopen donderdag mocht onze voormalige student en kersverse alumnus Victor Longin de prestigieuze Fayatbeurs in ontvangst nemen. Victor studeerde in juni 2023 met grote onderscheiding af als Master in de Audiovisuele Kunsten: Productie.

De Fayatbeurs is een internationale beurs die sinds 2022 jaarlijks wordt uitgereikt aan 24 Vlaamse topstudenten die verder willen studeren in hun vakgebied met een bijkomende masteropleiding aan een buitenlandse topinstelling. Victor is hierbij de eerste student van het RITCS en de Erasmushogeschool Brussel die deze beurs mag ontvangen, en ook de enige laureaat binnen de audiovisuele kunsten.

Victor: “Ik heb de ambitie om het ver te schoppen als filmproducent, met daarbij een specifieke focus op internationale coproducties. Om die reden onderzocht ik de mogelijkheden om me in het buitenland verder te specialiseren. Daarbij botste ik op de masteropleiding Peter Stark Producing Program aan University of Southern California in Los Angeles, in het hartje van Hollywood. Daar ligt de focus op stages bij grote productiehuizen zoals A24. De opleiding staat heel hoog aangeschreven en heeft een competitief toelatingsproces. Jaarlijks mogen er maar 24 studenten starten, zo’n 14 Amerikanen en 10 internationale studenten, waarvan ik één van de gelukkigen ben! Dat heb ik mede te danken aan mijn opleiding tot producent aan het RITCS, waar ik alle kansen kreeg die nodig waren om door te groeien tot waar ik nu sta.”

Dankzij de Fayatbeurs vertrekt Victor in augustus voor 2 jaar naar Los Angeles. We wensen hem alvast veel succes toe!

Fayatbeurs