Skip to main content
Zoeken

Studeren in het buitenland

Meertaligheid, verscheidenheid en een waaier aan cultuur zijn voor artistieke makers een bron van inspiratie en een stimulans om je creativiteit en persoonlijkheid te ontplooien.

Filmcrew buiten

Wanneer je aan het RITCS studeert, beland je meteen in een internationale omgeving. Onze school situeert zich immers in de boeiende hoofdstad Brussel. Studeren of stage lopen in het buitenland is echter niet meer weg te denken uit je studietraject. Het verrijkt niet alleen je opleiding, maar het is een uitdaging om een periode in een totaal andere omgeving te studeren. Een buitenlandse studie wordt bovendien vaak gewaardeerd op je curriculum vitae als je later gaat werken.

Je kan als student ook kiezen om tijdens je studietraject een stage of een deel van je opleiding in het buitenland te doen. Samen met de coördinator internationalisering en je vakhoofd kies je samen een geschikte partnerschool en wordt je ondersteund bij het kiezen van je stageplaats. Als RITCSer heb je diverse mogelijkheden om een deel van je studie in het buitenland door te brengen. Dit kan via Erasmus+programma bij een van onze partnerinstellingen, maar ook andere programma’s om in het buitenland te studeren, stage te lopen of onderzoek te verrichten worden aangeboden in het hogeschoollandschap.

Maak een afspraak

Wil je een deel van je opleiding volgen in het buitenland of tijdens je opleiding op buitenlandse stage? Maak dan een afspraak met één van onze medewerkers internationalisering om je plannen concreet te maken.

Lisa Eeraerts I Academische opleiding Audiovisuele Kunsten & Professionele Bachelor Audiovisuele Kunsten

Stef De Paepe I Drama en Podiumtechnieken

Katrien Fauville I Administratieve opvolging

Ontdek onze internationale samenwerkingen en partnerscholen.