Film Fest Oostende

RITCSers in de prijzen op FFO

Nieuws

Voor het zevende jaar op rij zette het Filmfestival van Oostende in samenwerking met SABAM in op jong talent! Film is een prachtig maar duur medium en FFO wil de toekomstige makers een hart onder de riem steken. 

Maar liefst twintig projecten maakten kans op een prijs tijdens het afgelopen Filmfestival van Oostende. Tien van hen zouden door de jury bekroond worden met een productiepremie van 1.000 euro, geschonken door SABAM. Telenet reikte een prijzenpot uit van 5000 euro: 2500 euro voor de winnaar en 1250 euro voor de tweede en derde plaats. Filmmore steunde de winnende film met een postproductiepakket t.w.v. 8000 euro en gaf een aanvullende prijs aan de 4de plaats.

Uiteindelijk gingen vijf RITCSers elk met een prijs naar huis. Elie Maissin won de eerste prijs (Telenet prijs t.w.v. € 2.500, Camalot waardebon t.w.v. € 4.000 en Filmmore postproductiepakket t.w.v. € 8.000) gevolgd door Ali Kadhum, Anthony Nti, Sébastien Segers en Robin De Cock, die de 4de prijs mee naar huis mocht nemen. 

Ensor Beste Cinematografie

Maregrave

Tijdens de Ensor-uitreiking voor kortfilms viel ook cinematograaf Jordan Vanschel in de prijzen. Vanschel studeerde vorig jaar af aan het RITCS School of Arts en verzorgde de cinematografie voor 'Maregrave' de documentaire van RITCSalumna Justine Cappelle die eerder al was geselecteerd voor het Filmfestival van Oostende. Het was cameraman Lou Berghmans die namens The belgian society of cinematographers SBC de prijs in hoogsteigen persoon kwam overhandigen en het talent van Vanschel andermaal onderstreepte.

 

Share this