
Cinematografie
Ligt jouw toekomst in het tot leven brengen van visuele verhalen? Tijdens de opleiding leer je hoe je met een camera en licht een verhaal kunt vertellen dat de kijker raakt en inspireert. Met een goed oog voor beeldcompositie, beeldkader, licht en beweging geef je een unieke stijl aan een film.
Beeldtaal en storytelling
Als Director of Photography (DP) of cinematograaf bepaal je hoe een verhaal visueel tot leven komt. Hoe kader je een shot om de hoofdpersonen sterk naar voren te laten komen? Hoe gebruik je licht en schaduw om een scène te laten ademen? Jouw visie toont krachtige emoties en versterkt het verhaal.
Technisch meesterschap
Een cinematograaf is een meester van de beeldtechniek. Je leert werken met professionele camera’s, lenzen en belichtingsapparatuur. Je ontdekt ook hoe je de camerabewegingen controleert, en je krijgt zicht op digitale processen zoals visual effects en colorgrading.
Film is samenwerken
Een film maak je nooit in je eentje. De cinematograaf werkt nauw samen met regisseurs, productieploegen en lichtteams om hun creatieve visie werkelijkheid te maken. We trainen je om zowel een creatieve leider als een flexibele teamspeler te zijn. Ook tijdens je opleiding werk je nauw samen met de studenten regie, productie, sound design en montage, maar met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke onderzoek en eigen visuele stijl. Want jij wordt de maker die elk project een unieke signatuur geeft.



Je vakken
Wil je gedetailleerde info over de vakken (beoordeling, examenvormen ...), dan kan je terecht op onze studiegids waarin je alle ECTS fiches van onze opleiding kan terugvinden.
Toelatingsproef
Wil je starten aan deze opleiding, dan moet je eerst slagen voor een artistieke toelatingsproef. De toelatingsproef bestaat uit drie onderdelen: een dossier, een intake- of selectiegesprek en een werkweek. Lees hier meer over de toelatingsproeven.
Kwaliteitsvol onderwijs
Erasmushogeschool Brussel streeft kwaliteitsvol onderwijs na en ontwikkelt haar opleidingen voortdurend om te voldoen aan (inter-)nationale kwaliteitskenmerken. EhB zet maximaal in op het ontwikkelen van een kwaliteitscultuur en hanteert haar eigen kwaliteitsregie als fundament voor kwaliteitsvol onderwijs.
Verschillende instrumenten garanderen het versterken en borgen van de onderwijskwaliteit van deze opleiding:
- In 2024 beoordeelden externe peers de kwaliteit van deze opleiding. Lees het volledige rapport van de peerreview.
- Het College van Bestuur van EhB besloot deze opleiding te borgen voor de periode 2024 tot 2030 in het borgingsbesluit.
- De kwaliteitsfiche toont een overzicht van de sterktes en groeikansen van deze opleiding.
De website opleiding in cijfers van de Vlaamse overheid geeft informatie over het profiel van deze opleiding zoals wie deze opleiding volgt, hoelang studenten erover doen om hun diploma te behalen, etc.
Lees meer over de kwaliteitsborging binnen EhB.
Overzicht docenten
Hier vind je het volledige overzicht van onze toegewijde docenten, de drijvende kracht achter elke opleiding. Ze inspireren en vormen elke dag onze studenten, met passie en expertise.