Skip to main content
Zoeken

RITCSers duiken samen met collega’s van Luca de AED studio’s in

RITCSers duiken samen met collega’s van Luca de AED studio’s in
  • Nieuws

RITCS School of Arts en Luca School of Arts Genk slaan de handen in elkaar voor een unieke samenwerking met Virtual Innovation Partners en de AED studio’s in Lint. Een week lang duiken de studenten van de Professionele Bachelor Audiovisuele Kunsten, Podiumtechnieken en Cinematografie samen met hun collega’s van Luca School of Arts de studio’s te Lint in voor een week vol workshops in een state ot the arts VP-omgeving. (Foto: Virtual Innovation Partners)

AED Group biedt zijn studio's in Lint aan als oefenruimte voor de studenten van de verschillende opleidingen. Onder de deskundige leiding van Virtual Innovation Partners’ CTO Hans Cromheecke en Lead 3d artist Sam Gielen, zullen de  studenten van beide scholen interdisciplinair samenwerken om de nodige competenties te verwerven om in een professionele VP-omgeving audiovisuele producties te maken. Virtual Production maakt momenteel een opwaartse trend door in de filmindustrie, waarbij VIP het grootste LED-volume heeft in de Benelux en marktleider is in Vlaanderen. De samenwerking biedt een unieke kans om te ontdekken wat er anders is op een filmset in een virtuele omgeving en welke nieuwe functies er ontstaan. Ook wordt onderzocht wat er verandert in het pre- en productieproces en hoe men begint aan een script, verhaal of story dat met deze technieken wordt verfilmd. Verder wordt de invloed van deze technologie op acteurs onderzocht. De week is opgedeeld in verschillende themadagen. Op maandag en dinsdag worden carplates en virtuele omgevingen voor een autoshoot verkend. Woensdag en donderdag staan in het teken van fictie in een virtuele omgeving met zowel indoor als outdoor scenes. Op vrijdag is er ruimte voor experimenten en onderzoek.

Het project is een samenwerking tussen verschillende opleidingen van het RITCS en Luca School of Arts en werd mogelijk gemaakt door de sponsoring van Stageprecision en Polestar. 

Volg onze studenten via de stories op Instagram