Skip to main content
Zoeken

RITCS Films #1

Still Compromis Liza De Maeyer
  • CINEMA RITCS
  • LICHTING RITCS

Nog geen week na het jurymoment ontdek je in CINEMA RITCS de fictie-, documentaire- en animatiefilms van de studenten van de academische opleiding in de Audiovisuele Kunsten. De fictie- en documentaire films zijn een samenwerking tussen de studenten van de richtingen Regie, Productie, Cinematografie, Sound Design en Editing. Na LICHTING RITCS beginnen de films aan hun parcours op de verschillende binnenlandse- en buitenlandse festivals. Een unieke kans dus om deze afstudeerparels te ontdekken.

Korte inhoud

Compromis - Documentaire - 10 min
Welke gevoeligheid ontstaat wanneer de transactie tussen sekswerker en klant niet meer rond seks, maar rond intimiteit, warmte en liefde draait? Wanneer je als professional emotionele intimiteit moet aanbieden in plaats van pure lichamelijkheid, wanneer je als klant zo hard zoekt naar affectie en warmte dat je er geld voor geeft?
Een eindwerk van: Liza De Maeyer (Regie) Calder Cosyn (Cinematografie)

Invasif - Animatiefilm - 5 min
Abigail moet wegens een verzendfoutje de klantenservice bellen. Alleen heeft ze telefoonangst en durft ze niet te bellen. Abigail is ook niet alleen in haar strijd; ze wordt vergezeld door een zwarte entiteit genaamd Sticky, die haar angsten vertegenwoordigt. En hij zal alles doen om haar tegen te houden de klantenservice te bellen.
Een eindwerk van: Dina Hendrick


Verdronken Land – Documentaire - 20 min

Aan het einde van de Oosterschelde, tegen de achtergrond van twee iconen van de moderniteit, tussen eb en vloed, volgen we een schatgraver en een visser. Als gast in het landschap opzoek naar een verdronken verleden. Een eindwerk van: Lau Sevenhans (Editing)

Twee livings - Documentaire - 16 min

Voor de twaalfjarige Laurien betekent gescheiden ouders leven tussen twee huizen, maar haar grootste droom is één gezamenlijke thuis.
Een eindwerk van: Marlies Machielsen (Regie) Judit Coffyn (Editing)

Is this nature, mother? – Documentaire – 15 min
Camila maakt zich klaar voor een nieuw leven, ze is zwanger. Een vorige miskraam tekent een onzekerheid over haar lichaam. Ze piekert over een potvis die aanstrand na het verlies van een jong. Een tegen natuurlijk beeld, een grote dood.Wanneer de scans goed gaan en haar jonge zoon verwonderd is van het fenomeen zwangerschap, lijkt ze als mama steeds antwoorden te hebben.
Een eindwerk van: Rosie Mondy (Regie)

* Het eindwerk van Josse Seghers (Editing) was eerder in het programma opgenomen maar werd op 21 juni uit de programmatie gehaald op vraag van de student.

Meer film?

Ontdek de volledige programmatie van de RITCS Films aan de hand van deze brochure of via ritcs.be/agenda.

Uitgelichte evenementen

Agenda