De Twaalf Wouter Bouvijn

Wouter Bouvijn over 'De Twaalf'

Nieuws

De VRT-serie De Twaalf, geregisseerd door RITCSer Wouter Bouvijn was één van de tien uitverkoren series die dit jaar in Cannes kon meedingen naar vijf prijzen: Beste Scenario, Beste Muziek, Beste Vertolking, Beste Cast en Beste Serie. De Twaalf ging er op 8 april zelfs in wereldpremière. De prijsuitreiking vond op 10 april plaats in het Film Festival Palace. Scenaristen Sanne Nuyens en Bert Van Dael (Beau Séjour, The Best of Dorien B., De Twaalf) werden als eerste het podium opgeroepen en in de bloemetjes gezet vanwege hun schrijftalent. Kort voor aanvang van de ceremonie had Cinevox een kort gesprek met Wouter Bouvijn, regisseur van De Twaalf, die toen reeds in de wolken was. (bron: cinevox, foto Deinze Online)

Hoe is het om daar in Cannes te zijn?
‘Hier te mogen zijn, is al te gek. Maandag ging De Twaalf in wereldpremière in het fameuze Film Festival Palace. Er lag geen rode maar een roze loper, er waren waanzinnig veel fotografen en journalisten, de zaal zat nokvol en toen kregen we de serie, die bedoeld is voor het televisiescherm, geprojecteerd te zien op zo’n gigantisch groot scherm. Dat was best indrukwekkend. De reacties waren heel goed, veel felicitaties. Een mooi applaus, mensen stonden op. De Twaalf kreeg een warm onthaal. Ook de jury zat in de zaal. Zij keken samen met het publiek vanop een aparte tribune en kregen telkens slechts de eerste twee afleveringen te zien. Wat een beetje frustrerend is. Maar tegelijk ook begrijpelijk. Het is onhaalbaar om alle afleveringen van 10 series op drie dagen tijd te bekijken.’

Lees verder op cinevox

 

Over 'De Twaalf'

Twaalf burgers worden opgeroepen als juryleden van een ophefmakende moordzaak. Ze moeten beslissen over de schuld of onschuld van een gerespecteerde schooldirectrice die wordt beschuldigd van twee moorden. 'De Twaalf' verschijnt in het najaar op één. 

Bekijk trailer

Deel dit