Skip to main content
Zoeken

'Vulcanize me' is een zoektocht naar ruimte om te ontploffen

Audrey Apers en Nona Buhrs @ BRUZZ foto Frin Platteeuw
  • Nieuws

Regisseur Audrey Apers en actrice Nona Buhrs waren te gast bij BRUZZ Radio. Ze spraken er over hun voorstelling 'Vulcanize me' die binnenkort in première gaat in de Kaaistudio's tijdens LICHTING RITCS 2023.

Over de voorstelling

Vulcanize me is een absurde zoektocht van 2 vrouwen die zich proberen los te trekken uit een schijnbaar vastgeroeste situatie. Ze zoeken naar een systeem waar plaats is om te ontploffen. Een ruimte waar lichamen in opstand komen, waar ontembare vrouwen, moedergodinnen en motorbabes regeren. Hun woorden kunnen soms onsamenhangend en wispelturig zijn. Ze weigeren zich over te geven aan een heersende moraal, die ervan smult als je onderuitgaat of weggevaagd wordt. Als kleine kraters openen ze nieuwe mogelijkheden…

Voor dit onderzoek plaats Audrey 2 vrouwelijke performers te midden van een gestileerd vulkanisch landschap. Vulkanen zijn ongelooflijk krachtige bronnen voor verandering. Uitbarstingen kunnen nieuwe landschappen creëren, maar ook alles op hun pad vernietigen. Hoe verhoudt hun lichaam zich tot deze immense oerkracht? Ze ontdekken zowel het externe landschap als hun interne beleving. Wat zijn de mogelijke paralellen? Welke krachten zitten er in het vrouwelijk lichaam en hoe kan dat lichaam zich verhouden tot de destructieve kracht in en rondom haar?

Vulcanize Me
Audrey Apers & 3 PT I 09-10-11.06.2023

Info & tickets

Beluister het volledige interview


Over LICHTING RITCS 2023