Skip to main content
Zoeken

Stand van zaken 14 december 2020

stavaza 14 12
  • Nieuws

Kerst staat voor de deur. Dat betekent niet alleen dat het einde van het eerste semester nadert en de examens voor de deur staan, maar ook dat we de bladzijde van dit bevreemdende jaar 2020 binnenkort kunnen omslaan. Hopelijk met het vooruitzicht op betere tijden. En meer perspectieven, op jullie opleiding, op het leven tout court! Dat wens ik jullie van harte toe, voor het nieuwe jaar.

Het tweede semester kondigt zich alvast voorzichtig positief aan. Zoals eerder gecommuniceerd blijven we met de start van 2021 in code rood en dat zeker tot eind februari 2021. Met het positieve gevolg voor de School of Arts dat we de praktijkvakken kunnen hervatten als we de maatregelen, zoals bepaald in de ondertussen gekende sectorprotocollen, strikt naleven. Theorielessen blijven evenwel aangewezen op afstandsonderwijs en het aantal personen dat gelijktijdig op de campus kan vertoeven blijft beperkt. Code rood blijft dus voor ons allemaal een enorme uitdaging maar we kunnen weer echt aan het werk, we kunnen de vloer op, draaien, reportages maken, … samen met medestudenten. Er is kortom weer ruimte voor creativiteit in 2021.

Wat dit alles verder betekent voor jouw concrete agenda als student in 2021 (de lessen, de praktijk, de examens en de start van het tweede semester) verneem je naar goede gewoonte via Canvas en planning.ritcs.be. Check dus regelmatig je vakken en blijf up to date!

Maar eerst de examens goed voorbereiden en/of afwerken. Deze week en de week na de vakantie kan je op het RITCS nog een studieplek reserveren via jan.bulckaen@ehb.be. Heb je behoefte aan een studieplek buitenshuis? Tijdens en na de kerstvakantie bieden we samen met Brik studyspaces in Brussel aan. Check de website van Brik voor locaties en data.