Skip to main content
Zoeken

Special FM: wat een belevenis!

special fm
  • Verhaal

XL AIR was opnieuw even Special FM: dé radiozender van Special Olympics België was begin mei opnieuw aanwezig op hét sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. Special FM is een samenwerkingsverband tussen Airbox (studenten professionele bachelor audiovisuele kunsten) en XL AIR (studenten Radio), en was gedurende de hele Spelen te volgen via 90.5 FM en specialfm.be. Maar ook veel bezoekers passeerden in het Olympisch Dorp in La Louvière. 


Naast de radiostudenten hebben ook de studenten van de professionele bachelor audiovisuele kunsten een waardevolle bijdrage geleverd. Zij hebben diverse videoreportages gemaakt, die integraal onderdeel waren van de uitzendingen. Deze reportages boden een diepere kijk op de evenementen en gaven de luisteraars een gevoel van betrokkenheid bij de atleten en hun prestaties. Onze studio bevond zich in het olympisch dorp, naast Louvexpo in La Louvière. Dit bood een uitstekende gelegenheid voor iedereen om een kijkje te nemen in de studio en de radiomakers aan het werk te zien. De interactie met het publiek was een waardevolle toevoeging aan de hele ervaring, zowel voor de studenten als voor de bezoekers.

"Elk jaar leren we de origineelste dansjes van de spelers... Dat blijft een constante (lacht)"

- Isaak Vanhoutte student radio

De studenten Radio schuimden de verschillende sportlocaties af met hun microfoon, en ook de studenten PBAK maakten reportages met beeld. De atleten en hun prestaties waren dus altijd aanwezig, zowel 'on air' als 'online'. Vele atleten kwamen ook fysiek langs in de studio, nieuwsgierig en vol energie vroegen ze platen aan en dansten ze de ganse dag. Het is jaarlijks een prachtige ontmoeting tussen de studenten en de atleten.

De studenten gaven blijk van veel enthousiasme én professionaliteit: dagelijkse redactievergaderingen, efficiënte teams én peer-to-peer feedback zorgden voor kwalitatieve content. En ook na de uitzending zat niemand stil: op de grote openingsceremonie zorgde XL AIR-DJ Jordy voor de beats onder het goedkeurend oor van Koning Phillippe! Special FM was opnieuw een groot succes.

"Ik ken 'Europapa' van Joost Klein ondertussen écht vanbuiten van voor naar achter en terug. Dat werd minstens één keer per uur aangevraagd (en vaak zelfs meer)."

- Charlotte Missotten student radio

Het is telkens een prachtige gelegenheid voor onze studenten om praktijkervaring op te doen en bij te dragen aan een belangrijk evenement. De amusante en inspirerende samenwerking tussen XL AIR en Airbox resulteert jaarlijks in een rijke, veelzijdige programmering. We kijken dus met een warm hart terug op een week vol hoogtepunten.