Skip to main content
Zoeken

ROOMIES zet tour de force verder met 4(!) Ensors

ROOMIES zet tour de force verder met 4(!) Ensors
  • Nieuws

ROOMIES mocht op het Gala van de Ensors 4 beeldjes mee naar huis nemen. De reeks, in een regie van Kato De Boeck en Flo Van Deuren zet zo haar (inter)nationale tour de force verder.

Elf keer genomineerd, vier keer prijs - én buiten competitie ook nog eens getrakteerd op de Ensor voor ‘belofte van het jaar’. Oostende was zaterdagavond gul voor ‘Roomies’, dat tijdens de eerste editie van de Kastaars! ook al de juryprijs wegkaapte. “Het verhaal draait rond Bibi en Ama, twee lesbische vriendinnen die samen een appartement delen”, legt actrice Ahlaam ‘Bibi’ Teghadouini uit. “Je weet nooit wat het publiek denkt, dus ik had op voorhand gezegd dat ik al blij zou zijn met één Ensor. En dan werden het er plots meer. (lacht)”

Roomies vertelt het verhaal van Bibi en Ama, twee lesbische vriendinnen in hun twintiger-jaren. In de hoop een betere versie van zichzelf te worden, trekken ze bij elkaar in op een appartement in Brussel. Elk op hun eigen manier, maar onder hetzelfde dak, komen ze tot nieuwe inzichten: het leven heeft geen handleiding, de liefde nog minder en zijzelf al helemaal niet. Het resultaat is een intieme reeks vol humor en herkenbaarheid.

Lees verder op hln.be