Skip to main content
Zoeken

RITCSer Berre (20) gaat viraal op TikTok en neemt binnenkort eerste single op

Berre
  • Nieuws

Viraal gaan op TikTok: heel wat jongeren dromen ervan, maar Berre (20) slaagt er effectief in, met zijn opvallende muziekcovers. Eén van zijn filmpjes is intussen bijna 10 miljoen keer bekeken. Met zijn bijzondere stemgeluid bereikt Berre honderdduizenden volgers, tot in de VS zelfs. Hij durft nu luidop van een muziekcarrière te dromen, vertelt hij in de ochtendshow van MNM, waar hij voor de eerste keer live op de radio heeft gezongen. (Lees verder op VRT NWS)

erre Vandenbussche (20) komt uit Schepdaal en studeert aan het RITCS in Brussel. Zijn muzikale avonturen op TikTok onder de naam berre.music zijn begonnen ter ontspanning. Wat meteen opvalt, is zijn diepe en doorleefde stem én dat hij zijn TikTok-filmpjes in de garage opneemt. Zijn filmpjes van muzikale covers heeft Berre eerst een tijdlang via zijn Stories op Instagram gedeeld. "Maar dan zien enkel je vrienden het, enkele honderden volgers. Mijn beste vriend heeft me aangeraden om op TikTok te gaan. Waarvan ik had gezworen dat ik dat nooit zou doen, want al die dansjes: dat is niets voor mij. Maar door de verveling tijdens de coronaperiode heb ik mij daar toch aan gewaagd."

En zo verovert Vandenbussche een steeds groter publiek. Via volgers in België en Nederland bereikt hij nu ook mensen in Duitsland en de VS. En de positieve reacties stromen binnen. Vooral Berres speciale stem ("met mijn ruwe grain erin"), en zijn uitgesproken mimiek tijdens het zingen vallen op. "Ik had een beetje schrik voor de reacties, omdat mensen achter hun scherm kunnen zeggen wat ze willen. Maar dat valt enorm goed mee."

Lees verder op VRT NWS