Skip to main content
Zoeken

RITCS Sfeer op Theater Aan Zee: Jong Talent in de Schijnwerpers

Valentina Toth 3x4 banner Aisha Zeijpveld
  • Nieuws

Theaterliefhebbers kunnen hun hart ophalen dit seizoen tijdens Theater Aan Zee, waar een waaier aan jong talent en al langer afgestudeerde alumni het podium onveilig maken. We leggen graag de nadruk op de Selectie Jong Werk, die met hun vernieuwende producties het festival een blik op het theater van vandaag en morgen gunnen. Taz biedt dé kans om een nieuwe generatie theatermakers te ontdekken en te genieten van hun frisse kijk en energie. Ook bij de gevestigde waarden treffen we heel wat oud-studenten aan.

beeld: © Aisha Zeijpveld


Selectie Jong Werk


Kiana Porte: "Mag ik alstublief mijn schorpioenendans voor u doen?"

Kiana Porte (master acteren) brengt haar solo "Mag ik alstublief mijn schorpioenendans voor u doen?" op de planken. In deze monoloog verkent Kiana op een eerlijke manier de diepten van moeder-dochterrelaties en nodigt ze het publiek uit om met een frisse blik naar hun eigen familiebanden te kijken. Ze wordt gecoacht door oudstudenten Annelore en Alice, die hun kennis en ervaring inzetten om deze veelbelovende actrice naar een hoger niveau te tillen.

Meer informatie

Audrey Apers: "Vulcanize Me"


Audrey Apers, vorig jaar afgestudeerd in de regie, presenteert "Vulcanize Me". De cast bestaat uit docente en alumna Kaat Arnaert en alumna Nona Buhrs, met een lichtontwerp van alumnus Joaquin De Rijcke. Deze productie belicht een absurde zoektocht van twee vrouwen die zich proberen los te trekken uit een schijnbaar vastgeroeste situatie. Ze zoeken naar een systeem waar plaats is om te ontploffen, waar ontembare vrouwen, moedergodinnen en motorbabes regeren.

Meer informatie

Alia Rifai: "Primo Volo"

Alia Rifai, eveneens vorig jaar afgestudeerd, brengt haar nieuwste werk "Primo Volo" naar Theater Aan Zee. Deze voorstelling biedt een kans om te zien hoe jong talent zich direct na hun afstuderen ontwikkelt en hun unieke stem in het theaterlandschap laat horen. "Primo Volo" verbaast, doet lachen en trekt je weg van het klassieke theater.

Meer informatieo

Producties door Oudstudenten


Gilles Pollak: "Lightparticles Inc."

Oudstudent Gilles Pollak presenteert zijn nieuwste werk "Lightparticles Inc." Met slechts een koffertje vol lampen roept hij een hele verbeeldingswereld op. Het publiek krijgt een blik achter de schermen op een unieke plek in het theater, en lichtveranderingen vertellen het verhaal in deze beeldende, woordloze voorstelling.

Meer informatie

Valentina Toth: "Wildbloei"

Valentina Toth werkt samen met oudstudent Podium technieken Gilles Pollak aan "Wildbloei". Gewapend met muzikaliteit, humor, en grote personages, houdt ze met "Wildbloei" haar publiek onder schot. Valentina won in 2022 zowel de jury- als de publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival en werd door de Volkskrant uitgeroepen tot hét Comedy Talent van 2023.

Meer informatie

Ali Can Unal: "De Abrikozenboom (Kayısı Ağacı)"

Ali Can Unal brengt "De Abrikozenboom (Kayısı Ağacı)". In deze voorstelling dwaalt hij rond in het kartonnen geheugenpaleis van zijn opa, laverend tussen zijn persoonlijk levensverhaal en de grote verhalen, met echo’s van mythes uit de wereldgeschiedenis.

Meer informatie

Stefanie Claes: "Ravensbrück"

Stefanie Claes presenteert "Ravensbrück". Tijdens de Tweede Wereldoorlog verbleef haar grootmoeder, Aline Vervoort, in het Duitse vrouwenconcentratiekamp Ravensbrück. Deze voorstelling gaat over hoe bepaalde gebeurtenissen een levenslang effect hebben op je leven, met drie generaties vrouwen centraal, want iedereen is een kind van iemand.

Meer informatie

Marios Bellas: "Vier Muren"

Oudstudent Marios Bellas brengt "Vier Muren", een hiphop-ritueel dat ruimte creëert voor de woede, angst, rouw, viering en hoop bij het verlies van een oude wereld en de verwelkoming van een onbekende toekomst. Het spel wordt ondersteund door oud-studenten Arber Aliaj en Elric Reinartz.

Meer informatie

Patricia Kargbo speelt mee in "Thanks for Being Here"

Oudstudent Patricia Kargbo speelt mee in "Thanks for Being Here", een ode aan het publiek. Deze voorstelling is een gedeeld moment, vol verschillende verwachtingen, standpunten en levens, en gaat over kijken en bekeken worden.

Meer informatie

Barbara T’ Jonck: "T-2124"

"T-2124" neemt ons mee op een wandeling door een mogelijke verre toekomst van waterschouten, geluidsvissen en onderwatergedachten, naar een wereld waar de relatie tot onbekende wateren de grootste betekenisgever is geworden. Dit werk is een coproductie met KAAP.

Meer informatie

Greg Timmermans speelt in "De Miskenden"

Greg Timmermans staat op het podium met "De Miskenden", een gesprek tussen de mislukte kunstenaar Kris D’Hondt en zijn oud-docent Beeldende Kunsten Mark Vanneste. Kris volhardt in zijn pogingen om door te breken in de kunstwereld, terwijl Mark koos voor een carrière in het onderwijs.

Meer informatie


Haider Al Timimi in samenwerking met Bart Capelle: "Havoc"

Docenten Haider Al Timimi en Bart Capelle brengen samen "Havoc", een productie die de grenzen van traditionele theaterpraktijken opzoekt. Met een cast van b-boys en b-girls van topniveau onderzoekt Al Timimi via dans en muziek de disruptieve en constructieve kracht van chaos.

Meer informatie


Felix Maesschalck op de planken bij "For Rosa"

"For Rosa" vertelt het waargebeurde verhaal van Benjamin en Rosa, een 15-jarig meisje dat omkwam in de waterramp van 2021 in de Ardennen. Deze multimedia-monoloog, gespeeld door Felix Maesschalck, is een pakkende vertelling over Climate Justice en de missie van Benjamin om de wereld te redden.

Meer informatie

"Fratssen" de stageplek van Billie Joanna Tcheke en Victor Vermaercke

Huidige derdejaarsstudenten acteren Billie Joanna Tcheke en Victor Vermaercke staan op het podium bij de productie "Fratssen". Dit is een getheatraliseerd familiefeest, een happening die zowel verbindend als bevreemdend is. Voor een optimale ervaring is het publiek een melange van alle leeftijden, waarbij de volwassenen de kinderen meebrengen en niet omgekeerd, net zoals bij een echt familiefeest.

Meer informatie

Oudstudente en docente Kaat Arnaert en docent Stef De Paepe brengen ‘Meisje met de rode hoodie’

Meisje met de rode hoodie is een antisprookje over rouwen dat licht van spreektoon is maar diepzinnig van ondertoon. De personages leren steeds meer van elkaar en over het leven en de dood. Het meisje verliest haar opa maar wint een vriend.

Meer informatie