In Blue RITCS

Nederlandse Filmacademie te gast op het RITCS

Nieuws

Op donderdag 17 januari ontvangt het RITCS de studenten productie van de Nederlandse Filmacademie. Zoals elk jaar komen de studenten en docenten langs om samen met 2 en 3 Production Management een Belgisch-Nederlands-Roemeense co-productie te analyseren.

Deze keer wordt In Blue (2017) van Jaap van Heusden besproken. Producent Marc Bary (Ijswater productions, NL) en Ivy Vanhaecke (Caviar, BE maar nu werkzaam bij DeMensen) geven een analyse van de financiering en de productie. Twee jaar geleden werkten NFA en RITCS reeds samen voor de kortfilm 'Habiba' dat geselecteerd werd voor het Nederlands Filmfestival. 

Over 'In Blue' 

De Nederlandse stewardess Lin (Kraakman) moet in het vliegtuig helpen bij een bevalling, wat onverwerkte emoties losmaakt. Wanneer ze kort daarop in Boekarest een aanrijding heeft met een Roemeense straatjongen (Iancu), gaat ze een eigenaardige relatie met hem aan. De plot van deze derde speelfilm van Jaap van Heusden (Win/win, De nieuwe wereld) voelt een beetje geconstrueerd, maar wie erin kan meegaan wordt beloond met een spannende, ongemakkelijke, meeslepende filmervaring, afwisselend rauw en teder. Camerawerk, muziek en hoofdrolspelers zijn voortreffelijk.

In Blue (2017) from Melle van Essen on Vimeo.

Deel dit