Da Yie Oscar Anthony Nti

Kortfilm 'Da Yie' nu ook op de shortlist van de Oscars!

Nieuws

De cast en crew van de kortfilm 'Da Yie' werd vandaag wakker met het nieuws dat hun kortfilm op de shortlist staat voor de Oscars. De Juryprijs op Kortfilmfestival Leuven leverde de afstudeerfilm van regisseur en alumnus Anthony Nti in 2019 een plek op de longlist op, net zoals zijn overwinningen in Clermont-Ferrand, Melbourne & Indy Shorts. Nu stoot hij dus door naar de shortlist.

De film gaat over een vreemdeling die de opdracht krijgt om in Ghana kinderen te ronselen voor een risicovolle baan. Hij vindt er Prince en Mathilda, twee levendige kinderen, en brengt die naar zijn bende. Al snel begint hij zijn beslissing in twijfel te trekken, uit bezorgdheid over hoe dit het leven van de kinderen drastisch zou kunnen beïnvloeden.

'Da Yie' is een van de tien titels die op de shortlist staat voor een Oscar in de categorie Beste Kortfilm. Op 15 maart zal worden bekendgemaakt of de prent van Anthony Nti ook een nominatie in de wacht kan slepen. De 93ste ceremonie van de Oscars vindt plaats op 25 april, in het Dolby Theater in Los Angeles.

Bekijk de teaser en lees verder op Kortfilm.be

* Een film maak je zelden alleen. Proficiat aan alle crewleden en cast.

Deel dit