Skip to main content
Zoeken

Gloednieuwe Brusselse dramareeks 'Putain' in de maak

Eerste teaserposter van Putain door Zwangere Guy op Streamz
  • Nieuws

Je hebt het misschien al gezien, de voorbije dagen werd de Nieuwe Graanmarkt bezet door een filmploeg. Wanneer je nog iets beter kijkt zag je tussen de filmcrew Zwangere Guy. Het heeft alles te maken met de nieuwe dramareeks 'Putain'


In het najaar van 2024 wordt op Streamz de gloednieuwe Brusselse dramareeks 'Putain' verwacht. In tien afleveringen van dertig minuten wordt de kijker ondergedompeld in het leven van tiener Gigi en zijn hechte vriendengroep - Rania, Gregory, Yves en Zola.

Het brein achter de reeks is niemand minder dan Gorik van Oudheusden, beter bekend als rapper Zwangere Guy. Hij speelde met het idee om zijn eigen leven en jeugd te verfilmen, maar verwierp het als een "te grote ego-dick riding show - waar niemand op zit te wachten", in zijn eigen woorden. Met de hulp van schrijver en RITCS alumnus Frederik Daem (klas van 2015) en regisseur Deben Van Dam (klas van 2012), en actrice Nadège Bibo-Tansia, werd het concept van 'Putain' verfijnd tot een verhaal dat resonantie moet vinden bij een breed publiek.

De serie belicht thema's als onvoorwaardelijke vriendschap, complexe familiebanden en het leven in een grootstad. Regisseur Deben Van Dam vertelt dat ze op zoek gingen naar een hervertaling van hun eigen jeugdervaringen. Dit resulteerde in een meeslepend verhaal dat zich afspeelt in een Brussels decor.

De cast van 'Putain' bestaat uit opkomende talenten, gerekruteerd op een typisch Brusselse manier - van straten en pleintjes tot scholen en Instagram. En bekende gezichten zoals Liam Jacqmin, Liesa Van der Aa (‘De Dag’), Felix Heremans(‘Holly’), Hind Bouabid, Laura Darnovsky, Roda Fawaz (‘1985’), Gorik van Oudheusden, Victoria Djamusala, Martha da Rossa Canga Antonio (‘Roomies’), Tijmen Govaerts (’Twee Zomers’), Maaike Neuville(‘Red Light’), Tom Vermeir (‘Grond’), Anemone Valcke(‘De Twaalf’) en Pierre Boeraeve.

Ook de soundtrack van 'Putain' verdient aandacht. Curated en samengesteld door Zwangere Guy zelf, belooft een potpourri van Brussels muzikaal talent te zijn en een weerspiegeling van zijn eigen platenkast.

bronnen: ©BRUZZ ©Panenka