Skip to main content
Zoeken

Future Narratives: "Er is nog werk aan de winkel. Prima."

Future Narratives: "Er is nog werk aan de winkel. Prima."
  • Nieuws

"Net zoals in schaken moet je niet zomaar pionnen gaan verschuiven, je moet nadenken, patronen zien en uiteindelijk de koning van zijn troon stoten." Met deze en andere woorden ging Maaike Neuville de laatste namiddag van het onderzoeksfestival Future Narratives in. Tijdens de studiedag 'Sois belle et tais-toi' werd ingezoomd op de rol van vrouwen(rollen) in audiovisuele media. Het is één van de vele lezingen die vorm gaf aan het programma van Future Narratives van dit jaar. Vragen werden gesteld en soms beantwoord, maar ook nieuwe vragen staken de kop op.

Het hele festival lang kon je lezingen, performances en debatten bijwonen gevoed door het onderzoekswerk van de doctorandi en onderzoekers van het RITCS School of Arts. Zo kon je tijdens de laatste twee dagen onder meer gaan luisteren naar Hadewijch Vanhaverbeke en Tom Dupont die met studenten in gesprek gingen over werken binnen de gevangeniscontext. Laura Vandewynckel, Nadia Sels, Jan De Deken en Kirsten Van Den Hoorn gingen tijdens 'Verhalen tegen onttovering' op zoek naar 'herbetoveraars.' De documentaire 'Brainwashed: Sex - Camera - Power' sloot deze vierde editie van het onderzoeksfestival af. Het volledige programma van de editie (her)ontdek je hier.

Herlees: Maaike Neuville over vrouwen en film

Tijdens de studiedag 'Sois belle et tais-toi', georganiseerd in samenwerking met VAF en mediarte, bracht Maaike Neuville een keynote over de rol van vrouwen in film. Haar tekst kan je hier herlezen.

Terugblik

Future Narratives 2023