Flo Van Deuren Cannes Bamboe

Flo Van Deuren met 'Bamboe' naar Cannes!

Nieuws

Regisseuse Flo Van Deuren en haar cast en crew mogen binnenkort hun koffers pakken want Flo haar afstudeerfilm 'Bamboe' is geselecteerd voor de officiële studentencompetitie van het prestigieuze festival! Dat maakte het festival eerder vandaag bekend. In totaal maken zo'n 17 studenten kans op de prijs van de Jury, met 'Bamboe' als enigste Belgische kortfilm. Proficiat aan de cast en crew!

Voor de 22ste editie van de Cinéfondation-selectie werden meer dan 2000 eindwerken ingezonden. Het Festival van Cannes gaat dit jaar door van 14 tot en met zaterdag 25 mei. De prijzen in de Cinéfondation-selectie worden op donderdag 23 mei uitgereikt. De jury wordt voorgezeten door de Franse filmmaakster Claire Denis. 

Synopsis Bamboe: Bamboe heeft de eigenschap dat als één plant bloeit, alle planten in de buurt dat ook doen. Hetzelfde gebeurt met een bende dertienjarige meisjes die hun zomerdagen slijten op een door bamboe overwoekerde uithoek van het dorp. Wanneer een mysterieuze man hun territorium betreedt, laten ze een voor een hun onbezonnen zomer los.

Behind the scenes

Flo financierde haar kortfilm met behulp van crowdfunding. Tijdens het draaiproces liet ze dit sfeerbeeld op ons los. Voor de volledige film kan je dus nu ook terecht op het film festival van Cannes.

BAMBLOOPER_01 from Flo Van Deuren on Vimeo.

Deel dit