Skip to main content
Zoeken

Films, series en RITCSers op Film Fest Gent

Films, series en RITCSers op Film Fest Gent
  • Nieuws

Filmliefhebbers worden dezer dagen terug in de watten gelegd op Film Fest Gent. Het festival is dit jaar aan haar 49e (!) editie toe. Niet alleen films maar ook series zijn er dit jaar te zien op het grote scherm. Wij gingen voor u door de programmatie en vonden deze RITCSers tussen de selectie.

ROOMIES – serie

Met ‘Roomies’ leveren Flo Van Deuren en Kato De Boeck samen met hun cast en crew een grensverleggende en broodnodige serie af. “Met een eigentijds portret van twee jonge, zoekende vrouwen op kot in Brussel loodsen ze Vlaamse tv-fictie de moderne tijd binnen” lezen we in De Standaard.

ROOMIES
Regie Flo Van Deuren en Kato De Boeck, Cinematografie Esmoreit Lutters, Rachelle Sluiter e.a. I Woe. 12 okt. en Do. 13 okt. I Kinepolis I Online te bekijken via VRT MAX


1985 – serie

De jaren ’80 vormden de meest turbulente en gewelddadige periode van het na-oorlogse België. In 1985 volgen we drie jongeren die terechtkomen temidden van de gebeurtenissen die men toeschrijft aan de “Bende van Nijvel”. Gebaseerd op waargebeurde feiten.

De Bende van Nijvel blijft tot de verbeelding spreken. Enkele jaren geleden maakte Stijn Coninx nog Niet schieten. Nu verdiepen All of Us-scenarist en RITCS-docent Willem Wallyn en De twaalf-regisseur en alumnus Wouter Bouvijn zich in de bloederige historie van deze nooit gekliste roofmoordenaars. De reeks draait rond de boezemvrienden Marc, Franky en diens zus Vicky. Zij gaat in 1980 rechten studeren in Brussel, terwijl haar broer en Marc er bij de Rijkswacht beginnen. Daar komt het duo terecht in een korps dat in diepe crisis verkeert, omdat net ontdekt is dat er binnen de rangen van de Rijkswacht meegewerkt wordt aan drugstrafiek. Dit schandaal blijkt het vuur aan de lont van een reeks brutale overvallen waarbij 28 onschuldige slachtoffers vallen. Opmerkelijk: om deze pijnlijke bladzijde uit de Belgische geschiedenis weer tot leven te wekken, werken de Vlaamse en Waalse openbare omroep voor het eerst voor een fictiereeks samen.

1985 – aflvering 1
Regie Wouter Bouvijn, scenario Willem Wallyn e.a. I Zo. 16 okt. I Kinepolis I Later dit jaar via VRT


FFG Talkies: 1985
Met scenarist Willem Wallyn & Stijn Coninx I Ma. 17 okt. I Kinepolis

Een vogel met jouw naam – kortfilm

'Een vogel met jouw naam' is een fragmentarische zoektocht naar de fascinatie voor het benoemen van dieren en planten of wat er nog van overblijft. Een reeks filmische notities tussen verlies en verwondering, voor wanneer iemand je meer soortnamen dan eigen woorden nalaat.


Een vogel met jouw naam
Regie Leon Decock I Woe. 19 okt. I Sphinx I Tickets

Finns Hiel – kortfilm

Finns Hiel is het coming-of-age-verhaal van Arthur en Finn, twee vijftienjarige jongens die elkaar ontmoeten wanneer Arthur bokslessen gaat volgen in de club waar Finns vader trainer is. Wanneer Arthur toevallig getuige is van zowel een ruzie tussen Finn en zijn strenge vader als van een val waarbij Finn zijn enkel verstuikt, biedt hij aan te helpen.

Finns Hiel
Regie Cato Kusters I Woe. 19 okt. I Sphinx I Tickets