NTR podcastprijs

Feline en Achille nemen elk een NTR Podcastprijs mee naar huis!

Nieuws

RITCSers Feline Franceus (midden) en Achille van Ingelgem (links) zijn de winnaars van de NTR Podcastprijs 2021, een aanmoedigingsprijs voor jonge podcastmakers uit Nederland en België. Dat maakte NPO Radio 1 zondag bekend. 

Feline focust in de podcast Niet Aangeboren Hersenaandoening op het relaas van Christiane. Haar leven veranderde ingrijpend na een ongelukkige val tijdens een vakantie in Portugal. De podcast volgt haar familie die er alles aan doet om Christiane te laten herstellen. Unaniem koos de jury Feline als winnaar van de eerste prijs. De jury was erg te speken over de wijze waarop de maakster haar verhaal heeft opgebouwd en op deze manier een bijzondere gelaagdheid in het verhaal heeft weten aan te brengen. Zonder dat de luisteraar een dwingend antwoord krijgt opgedrongen. Bij alle juryleden kwam dit verhaal binnen. De maakster laat volgens de jury zien hoe ingewikkeld kwesties rond leven en dood kunnen zijn. Aan de hand van het persoonlijke verhaal van Christiane weet ze thema’s als euthanasie en wetgeving, maar ook de financiële kosten aan te snijden, daarmee krijgt het persoonlijke iets universeels.

De 2e prijs gaat naar “Goud aan zee” van Achille van Ingelgem. Achille ontwikkelde de podcastserie Goud aan zee. In deze driedelige serie duikt de maker in een oud familieverhaal over zijn grootvader. Na een woelig leven en verschillende tegenslagen zat zijn grootvader financieel aan de grond. Tot een goede vriend een uitweg bood.

Luister hier naar de podcasts!

Deel dit