Skip to main content
Zoeken

Deze RITCS-voorstellingen ontdek je op het toneelscholenfestival

Toneelscholenfestival
  • Nieuws

Van 7 tot en met 11 september kan je in Gent terecht voor de tweede editie van het toneelscholenfestival. Pas afgestudeerde theatermakers van verschillende toneelscholen presenteren er hun afstudeerproject aan het brede publiek. Onder hen ook enkele pas afgestudeerde RITCSers.

We schrijven 2020. De afstuderende studenten van de verschillende toneelscholen slaken een noodkreet. Corona doet alle theaterhuizen sluiten en ontneemt de afstuderende theatermakers hun plek om een publiek te bereiken. De studenten verenigen zich, kruipen in hun pen en schrijven een open brief: " Liefste programmator, toeschouwer, eventuele partner en collega. Hoe gaat het met u? Met ons kan het beter." Met de brief en de organisatie van een toneelscholenfestival laten ze van zich horen en nemen ze hun belangrijke plek terug in. Nu, twee jaar later, vindt de tweede editie van het festival plaats van woensdag 7 tot en met zondag 11 september.

Een verbindend festival

Meer dan concurreren probeert het festival in te zetten op verbinding. "Het Toneelscholenfestival probeert een plek te zijn waar afstuderende theatermakers, de culturele sector en een breed publiek elkaar ontmoeten rond het afstudeerwerk van de vier Vlaamse toneelscholen. Het is een plek waar alle afstuderende makers en spelers van de vier Vlaamse toneelscholen de kans krijgen om, zonder selectieprocedure, hun werk te laten zien, waardoor ook het experimentelere werk, zonder censuur, een plek krijgt. Niet concurreren maar verbinden, dat is ons doel."

Ontdek de voorstellingen van onze RITCSers