Ante Pask en crew winnen op Tribeca NYC met Daydreamers!

Ante Pask en crew winnen op Tribeca NYC met Daydreamers!

Nieuws

Waanzinnig! Ante Pask en haar crew winnen met de kortfilm 'Daydreamers' de Student Visionary Short Award op het Tribeca Film Festival in New York.  "Ik had Daydreamers al naar enkele festivals ingezonden. Bij Tribeca dacht ik: doe eens zot.” Een film maak je nooit alleen. Proficiat aan de volledige cast en crew!

Voor wie niet helemaal thuis is in de filmwereld: het Tribeca Film Festival werd twintig jaar geleden, in de nasleep van 9/11, opgericht door onder meer filmicoon Robert De Niro. De initiatiefnemers wilden zo de gelijknamige wijk in Lower Manhattan helpen heropleven. Met succes, want het is een van de meest gerenommeerde filmfestivals van de Verenigde Staten.

Donderdagnacht, 2 uur Belgische tijd, won de Antwerpse studente dus de Student Visionary Short Award met haar kortfilm Daydreamers. “Ik kan het eigenlijk niet geloven. Ik ben enerzijds sprakeloos omdat ik het gewoon nooit verwacht had, maar ook omdat ikzelf van de organisatie nog geen officiële mail of iets heb gekregen”, lacht Pask. “Iemand stuurde het via Instagram, en daarop hebben we dan meteen gebeld, en zo ben ik het te weten gekomen. Dan ging ik op zoek op sociale media om te zien of het klopte, en inderdaad. De programmatoren wensten me dan ook proficiat. Maar ik wacht dus ook nog op de officiële commentaar van de jury (lacht).”

Lees verder op GVA
Steun haar volgende project

Over Daydreamers

De kortfilm vertelt het verhaal van een vader en zijn dochtertje die allebei een passie hebben voor motorrijden. “Maar de vader lijdt aan een oogaandoening, waardoor hij langzaam blind wordt. Daardoor moeten vader en dochter nieuwe manieren vinden om samen mooie, gelukkige momenten te beleven”, vertelt Pask. Ze schreef en regisseerde de film in het kader van haar bachelorproef voor filmschool RITCS in Brussel.

 

Deel dit