Skip to main content
Zoeken

Alumni Radio Eva Vanderstricht en Hanne Volckaert zijn de winnaars van de NTR Podcastprijs 2023

Alumni Radio Eva Vanderstricht en Hanne Volckaert zijn de winnaars van de NTR Podcastprijs 2023
  • Nieuws

Alumni Radio Eva Vanderstricht en Hanne Volckaert zijn de winnaars van de NTR Podcastprijs 2023. Hun podcasts 'Tati' en 'Solastalgie' hebben de eerste en de tweede prijs gewonnen. Ze moesten het opnemen tegen acht andere genomineerde jonge podcastmakers uit Nederland en België. De NTR Podcastprijs is dé aanmoedigings- prijs voor jonge makers uit Nederland en België. Beide podcasts kan je beluisteren op Sweet Spot, de podcastruimte van de opleiding Radio, en RITCS ONLINE.

Eva maakte met haar masterproef 'Tati' een verhaal over haar familie, waar de onderlinge verhoudingen onder druk kwamen te staan toen Eva’s stiefvader vertelde dat hij een onvervulde kinderwens heeft – die al bijna in vervulling zal gaan. De jury was er onder de indruk van dat Eva alle betrokkenen heeft kunnen spreken en de juiste vragen stelt op precies het juiste moment. Ook de manier waarop Eva zichzelf heeft verwerkt in dit verhaal dat zo dicht bij haar staat verdient een pluim. ‘Kortom, een verhaal dat er met kop en schouders bovenuit stak!’ zo eindigt de jury haar rapport.

Hanne nam de tweede prijs in ontvangst met 'Solastalgie', waarin ze haar klimaatangst in geluid vangt. “Een poëtisch, relevant verhaal waarin met klank is gespeeld”, oordeelt de jury. De pertinente vragen over verantwoordelijkheid en machteloosheid die het audioverhaal oproept zullen de juryleden lang bijblijven.

Beluister via Sweet Spot RITCS