Skip to main content
Zoeken

2 alumni en 1 derdejaarsstudent Radio in de running voor NTR Podcastprijs

Hanne Volckaert NPO-podcastprijs
  • Nieuws

Tussen de tien genomineerden van de NTR Podcastprijs vallen dit jaar maar liefst 2 van onze alumni en 1 huidige derdejaarsstudent uit de opleiding Radio te vinden. Het gaat over huidig derdejaarsstudent Omara Poppe ("Tro va tso"), alumna Eva Vanderstricht ("Tati") en alumna Hanne Volckaert ("Solastalgie"). De NTR Podcastprijs is een jaarlijkse wedstrijd voor jong audiotalent. Een vakjury kiest twee winnaars, maar ook het publiek heeft zijn zeg. Help je Omara, Eva of Hanne aan een prijs? Klik dan om je stem uit te brengen (voor 12 mei!).
Luisteren kan je via RITCS online of via Sweet Spot op Spotify.

Foto: Raymond van Olphen (Bullet-Ray)

Omara Poppe – Tro va tso
De vader van Omara ging vorig jaar terug naar zijn geboorteland Togo om een bedrijf te starten. Het werd al snel duidelijk dat de plek waar hij naar verwachtte terug te keren niet meer hetzelfde was. De mensen zijn veranderd, het landschap is veranderd en hijzelf is veranderd. Tro va tso is een luisterverhaal over personen die na jaren voor het eerst terugkeren naar hun moederland. Een verhaal over nostalgie, herinneringen en je ergens 'thuis' voelen. Gebaseerd op de ervaring van de vader van Omara en die van anderen.

Hanne Volckaert – Solastalgie
Solastalgie is heimwee naar een plek die je nooit verlaten hebt. Een gevoel dat voor Hanne voortkomt uit klimaatangst, uit de vrees dat de plek waar we allemaal wonen ons gaat loslaten. De aarde heeft ons immers niet nodig, wij haar wel. Een muzikale en poëtische trip langs idyllische herinnering, onheilsboodschap, activisme, cynisme en ademnood.

Eva Vanderstricht – Tati
Op een dag in oktober 2019 vertelt Eva’s stiefvader haar dat hij al achttien jaar een onvervulde kinderwens heeft. Hij wil een eigen kind en hij heeft zelfs al stappen gezet om die wens in vervulling te laten gaan. De mededeling landt als een bom en zet de onderlinge verhoudingen onder druk. We volgen het gezin in hun worsteling om de balans weer te herstellen. Is er ruimte voor het kind van Tati (Bulgaars voor papa)?