Voorstelling Radio: 'Kan ik nog dansen zonder pijn'

Kan ik nog dansen zonder pijn
Data
,
19:30
Waar?
Blackbox RITCS I Antoine Dansaertstraat 70 I 1000 Brussel
Prijs
Gratis I Covid Safe Ticket verplicht
LICHTING RITCS

Op de startavond van LICHTING RITCS kan je in de Blackbox gaan luisteren naar de masterproef van radiostudente Freya Van Nieuwenhuysen. 'Kan ik nog dansen zonder pijn' is een reis door het hart en het hoofd van een persoon die een dissonantie ervaarde na een acuut trauma. Dit in klank en beeld.

"De stem is een lijfelijke, subjectieve klank die ik als waarachtig beschouw. In de opleiding radio komen we dag in dag uit met die klank in contact. Ik heb bewust gekozen voor een stem die op een zo authentiek mogelijke manier het verhaal vertelt. Ze/het draagt het verhaal. Omdat het verhaal dicht aanleunt bij mijn eigen hart koos ik voor mijn eigen stem. Die zal jullie dan ook door deze reis begeleiden in vorm van het personage “De Stem”. Op het moment van de dissonantie wordt het tweede personage geïntroduceerd; “Lijf”. Het lichaam wordt hier bewust geobjectiveerd."

“Ben je een lichaam of heb je een lichaam?”
Paul Verhaeghe

De relatie tussen hoofd en lichaam is de belangrijkste maar ook vaak de meest complexe relatie die een mens kan hebben. Veel mensen maken iets mee in hun leven dat zorgt voor een scheur of breuk tussen hoofd en lichaam. Sommige mensen zullen die relatie zelfs nooit bewust op zoeken. Andere zullen er alles aan doen om die relatie te versterken. Zijn wij ons genoeg bewust van ons lichaam? En hoe zorgen we voor een perfect huwelijk tussen beide?

Praktische info

19:00: Deuren 
19:30: Start voorstelling 

Opgelet: Covid Safe Ticket verplicht. Tickets via tickets.ritcs.be

Deel dit