Screening 'Coureur' met Kenneth Mercken

Coureur RITCS
Data
,
19:30
to
22:30
Waar?
CINEMA RITCS, Antoine Dansaertstraat 70, 1000 Brussel
Prijs
gratis
Reservatie
Reserveren verplicht
LICHTING - REGIE

Elk jaar studeert een nieuwe lichting makers af aan het RITCS School of Arts. Van 6 tot en met 20 juni ontdek je in en rond Brussel de resultaten van hun fin de parcours tijdens het gratis slotfestival LICHTING RITCS. Ook alumni worden in de kijker gezet. Op maandag 17 juni wordt regisseur Kenneth Mercken uitgenodigd voor een screening van zijn langspeeldebuut Coureur.

Over de screening

CINEMA RITCS verwelkomt regisseur en ex-wielrenner Kenneth Mercken om een vertoning in te leiden van zijn recente langspeelproject Coureurvoorafgegaan door zijn eindwerk The Letter. Hij vertelt ook over zijn parcours van sportman tot filmmaker, en beantwoordt vragen uit het publiek.   

 

In 2011 studeerde Kenneth Mercken af aan het RITCS met The Letter, een kortfilm over een jonge Rus die naar België komt om zijn jongensdroom te realiseren: profwielrenner worden. Onder druk van zijn ploegleider gaat hij doping gebruiken, waardoor hij al snel in de donkere onderbuik van de wielersport verzeild geraakt. 

 

Begin dit jaar volgde zijn langspeelfilm Coureur, een psychologisch portret van een jonge wielerbelofte. Deze keer gaat het over een jongen die vooral de droom van zijn fanatieke vader probeert waar te maken. Onder invloed van dokters, ploegleiders en zelfs collega-wielrenners grijpt de jonge wielrenner naar de spuit, met alle gevolgen van dien. 

Deel dit