Skip to main content
Zoeken

RITCS Films #4

Still Tokyo Boy
  • CINEMA RITCS
  • LICHTING RITCS

Nog geen week na het jurymoment ontdek je in CINEMA RITCS de fictie-, documentaire- en animatiefilms van de studenten van de academische opleiding in de Audiovisuele Kunsten. De fictie- en documentaire films zijn een samenwerking tussen de studenten van de richtingen Regie, Productie, Cinematografie, Sound Design en Editing. Na LICHTING RITCS beginnen de films aan hun parcours op de verschillende binnenlandse- en buitenlandse festivals. Een unieke kans dus om deze afstudeerparels te ontdekken.

Korte inhoud

JUDY1964 - Animatiefilm - 5 min
Judy is fascinated by the new toy gun commercial, but when she stumbles upon her parents’ real firearm, things take a dangerous turn. Een eindwerk van: Marie-Hélène
Van Thuyne (Animatiefilm)


Nooit rust - Documentaire - 25 min

Een documentaire over het dak -en thuislozenbeleid in de Kempen. Een eindwerk van: Céline Schauvliege (Regie) Jacob van Paassen (Editing)

UPPER - Fictie - 15 min

Waiting for an asteroid to pass through the sky, two friends play around a remote landscape, driven by a curious urge to constantly aim higher. A graduation film by: Lennert Madou (Directing)

TOKYO TOY BOY - Documentaire - 25 min

Kazuho, een complex figuur van 24 jaar, staat centraal in de documentaire “Tokyo Toy Boy”. Zijn verleden als host boy in een criminele wijk te Tokio heeft een blijvende invloed op zijn bestaan, waarbij echo’s van zijn turbulente geschiedenis blijven spelen in zijn leven. Terwijl er een verlangen naar de dood prominent aanwezig is, blijft Kazuho zoeken naar een reden om verder te gaan naar de volgende dag. Een eindwerk van: Esli Balatova (Regie) Naadia Roeland (Editing)

Meer film?

Ontdek de volledige programmatie van de RITCS Films aan de hand van deze brochure of via ritcs.be/agenda.

Uitgelichte evenementen

Agenda