Skip to main content
Zoeken

RITCS Films #3

Still Peckerhead Ante Pask
  • CINEMA RITCS
  • LICHTING RITCS

Nog geen week na het jurymoment ontdek je in CINEMA RITCS de fictie-, documentaire- en animatiefilms van de studenten van de academische opleiding in de Audiovisuele Kunsten. De fictie- en documentaire films zijn een samenwerking tussen de studenten van de richtingen Regie, Productie, Cinematografie, Sound Design en Editing. Na LICHTING RITCS beginnen de films aan hun parcours op de verschillende binnenlandse- en buitenlandse festivals. Een unieke kans dus om deze afstudeerparels te ontdekken.

Korte inhoud

Tijgerstrepen - Documentaire - 20 min
In ‘Tijgerstrepen’ reizen we mee met een jonge vrouw doorheen diverse landschappen. Terwijl zijzelf opgaat in de zoektocht naar een uitgestorven dier probeert de maker dichter tot bij haar te komen. Een eindwerk van: Florence Boone (Regie)

Presence - Fictie - 5 min

Deze videoclip, verweven met een kortfilm, verkent hoe een angststoornis de mentale strijd van een vrouw beïnvloedt en de impact hiervan op haar relatie. We volgen haar innerlijke gevecht en de uitdagingen die ze tegenkomt, terwijl ze steun vindt bij haar partner. Een eindwerk van: Anaëlle Maeyens (Cinematografie)

In Andere Woorden - Fictie - 21 min

Deze slice-of-life film vertoont een dag uit het leven van Cass, een autistische techno muziek-maakster, en hoe zij het leven anders ervaart dan de "normale" mensen.
Een eindwerk van: Ayzo Engele Algera (Editing)

Canned - Animatiefilm – 5 min

Sam wordt gepest op school. Zoekend naar een veilige omgeving zet hij een visbokaal uit de klas op zijn hoofd. Het gevoel van onveiligheid blijft hem echter achtervolgen en Sam probeert steeds dieper in de bokaal te kruipen. Maar er is niet genoeg plaats voor zijn hele lichaam. Hierdoor wil Sam kost wat kost zijn lichaamsgewicht controleren en schraapt hij elke extra gram van zijn lijf. Een eindwerk van: Hasse Van Overbeke (Animatiefilm)

PECKERHEAD - Fictie - 21 min

Wanneer een vriendengroep met autopech strandt op een boerderij, ontmoet Oskar Justine. Tussen de perenbomen lijkt iets moois te bloeien. Een eindwerk van: Ante Pask (Regie)

Meer film?

Ontdek de volledige programmatie van de RITCS Films aan de hand van deze brochure of via ritcs.be/agenda.