Skip to main content
Zoeken

Re.Habitat Sara Oklobdzija

knoop
  • FUTURE NARRATIVES

Re.Habitat

Zes dagen, tien mensen en 25 kilogram touw. Vorig jaar werkte Sara Oklobdzija, samen met tien ‘nieuwe” eerste generatie migranten aan een geweven knoop en dit voor een week lang. Ze brachten hun dagen door met weven en vertellen. De tentoonstelling/installatie Re.Habitat vormt een artistieke reactie op dit samenzijn én stelt pertinente vragen rond dekolonisering.

De kolonisatie eindigde maar blijft aanwezig net als een slechte gewoonte, verweven in onze impulsen en gedachten. Met wie, met wat bouwen we onze common re.habitat op? En wie moet dan nog het 'vuile' werk doen?

De Installatie staat open voor bezoekers gedurende een maand en wordt door enkele performers drie keer geactiveerd.

Vernissage - 6-03-2024 18h
Performance - guiding through the expo 20-03-2024 13h
Finissage (verkoop) 30 -03- 2024 15h

In het kader van haar PhD onderzoek in de kunsten “The School of two -sided integration” werkt Sara Oklobdzija aan “diagnostiek” en “heropbouw” van onze samenleving. Als kunstenaar, artivist en onderzoeker is ze geïnteresseerd in het reconstrueren en creëren van het proces van gemeenschapsvorming door middel van een geëngageerde artistieke praktijk. Via hybride en conceptuele formats (installatie, ad-hoc performance, theaterstuk, video-essay) wil ze ons cognitief- emotioneel apparaat heropbouwen en nieuwe gedeelde ervaringen creëren. Door het kunstwerk te kapen hoopt Sara een proces te stimuleren dat geleidelijke sociale verandering kan aanmoedigen en ons naar een functionele en apartheidsvrije samenleving kan leiden.

Uitgelichte evenementen

Agenda