Masterclass podcasten met Eva Moeraert

Podcast Waarom
Data
,
19:30
to
22:30
Waar?
CINEMA RITCS, Antoine Dansaertstraat 70, 1000 Brussel
Prijs
gratis
Reservatie
Reserveren is verplicht
LICHTING - RADIO

Elk jaar studeert een nieuwe lichting makers af aan het RITCS School of Arts. Van 6 tot en met 20 juni ontdek je in en rond Brussel de resultaten van hun fin de parcours tijdens het gratis slotfestival LICHTING RITCS. Ook alumni worden in de kijker gezet. Op dinsdag 18 juni komt audio story teller Eva Moeraert vertellen over haar podcastpareltje Waarom.

Over de masterclass

‘Waarom?’, vragen achterblijvers zich af nadat een geliefde uit het leven is gestapt. Audiomaker Eva Moeraert koos dan ook die ene vraag als titel voor haar podcastreeks, waarin ze op zoek gaat naar de redenen waarom haar toenmalig lief op achttienjarige leeftijd besloot om niet meer te leven. 

 

In 2003 behaalde Eva Moerart haar diploma Radio aan het RITCS. Ondertussen mag ze zichzelf onafhankelijk audiomaakster van radiodocumentaires en podcasts noemen. Daarnaast is ze docent audiojournalistiek aan de Arteveldehogeschool en schrijft ze podcast-recensies voor De Morgen. 

 

In de masterclass op het RITCS kom je alles te weten over het creatieproces van Waarom. Eva komt ook vertellen over het onontgonnen medium dat de podcast is, en over de zoektocht naar financiering. Ze laat je ook kennismaken met Klankverbond, vakvereniging van Vlaamse audiomakers, en met PODLAB XL, een opleidingstraject voor aspirant-podcastmakers.

 

Waarom is te beluisteren via VPRO.

Deel dit