LICHTING SCHRIJVEN 2022 - TABLE READS

LICHTING: Table Reads Schrijven 2022
Data
,
19:30
Waar?
RITCS café I Antoine Dansaertstraat 70 I 1000 Brussel
Prijs
Gratis
Reservatie
Beperkte plaatsen - reservatie aangeraden
LICHTING RITCS

Tijdens de Table Reads in het RITCS café zullen acteurs van de theaterafdeling de scenario’s en theaterteksten van de afstuderende schrijvers brengen en interpreteren.

Ruth Mellaerts, alumna en docente van de schrijfopleiding en lid van de Scenaristengilde, is moderator van dienst. Zij zal de verschillende werken inleiden en de scènes situeren in het verhaal. Nadien volgt een kort gesprek met de schrijver en de acteurs. Dat levert interessante inzichten op over de opbouw van het verhaal, de uitwerking van de personages en de kracht van de dialogen. De Table Reads zullen technisch mogelijk worden gemaakt door de studenten van de Professionele Bachelor Audiovisuele Kunsten die ook de captatie voor hun rekening zullen nemen. 

Programma

Hier wordt er geleefd - Tine Decraemer

Wanneer de twintigjarige Trix aankomt aan een bushalte en op het punt staat haar leven om te gooien, ontmoet ze Beatrijs, een vijftiger. De twee raken in gesprek en al snel lijkt duidelijk dat Trix haar vertrouwde omgeving wil achterlaten om op zoek te gaan naar ‘meer’. Wat dat ‘meer’ juist is, weet ze nog niet maar ze is ervan overtuigd dat ze het elders moet gaan zoeken.

Beatrijs, die zichzelf herkent in de jonge Trix, wil haar waarschuwen en vooral tegenhouden. Ze zal een fout begaan als ze op de bus stapt. Ze vertelt over haar eigen ervaringen en wat er allemaal is fout gelopen. Valt Trix te overtuigen of zal ze toch haar eigen ding doen?

The Marvelous Matthew - Sebastiaan Dejaegere 

Mathieu is een gerenommeerde illusionist die op 55-jarige leeftijd geconfronteerd wordt met jongdementie waardoor zijn carrière abrupt ten einde komt. Met het aftakelingsproces in het vooruitzicht, klampt Mathieu zicht vast aan het verleden en wil hij, koste wat het kost, deelnemen aan een auditie in Dubai.

Lang Leve de Koningin - Viktor Eeckhout 

Het koninkrijk Amarië: Een land in verval dat buiten onze eigen tijdlijn ligt, maar met heel veel gelijkenissen met Europa een slordige honderd jaar geleden. Prinses Cléo, een jonge, ambitieuze vrouw heeft maar één missie in haar leven: haar land redden, wat dat ook mag betekenen. Maar wanneer haar vader haar duidelijk maakt dat Cléo veel te jong, te naïef en vlakaf niet geschikt is om hem op te volgen, lijkt haar missie al een stuk moeilijker. Wanneer niet veel later haar vader sterft, ontstaat er een machtsvacuüm in het land.

Deelnemend spelers

John Niyibizi 
Suzanne Ceulemans 
Lena Majri 
Dante Dubois

Deel dit