LICHTING REGIE-DOCUMENTAIRE 2022

LICHTING DOCUMENTAIRE
Data
,
19:00
Waar?
CINEMA RITCS I Antoine Dansaertstraat 70 I 1000 Brussel
Prijs
Gratis
Reservatie
Reserveer je tickets via pretix.eu/cinemaritcs
LICHTING RITCS

IT’S GRADUATION TIME! Elk jaar vertoont het RITCS met trots de eindwerken van haar studenten Audiovisuele Kunsten. Van maandag 17 t.e.m. woensdag 19 oktober laten we de nieuwe lichting audiovisuele makers op je los van de richtingen Regie, Animatiefilm en Schrijven. Het hele festival lang kan je in CINEMA RITCS terecht voor documentaires, fictie- en animatiefilms. Check het programma en reserveer je tickets via pretix.eu/cinemaritcs.

Programma

Een Vogel met Jouw Naam (18’42)
Een film door Leon Decock (Regie) e.a.

Wat als iemand je meer soortnamen dan eigen woorden nalaat?
'Een Vogel met Jouw Naam' is een fragmentarische zoektocht naar de fascinatie voor het benoemen van dieren en planten of wat er nog van overblijft.
Een reeks filmische notities tussen verlies en verwondering.

From Moerbeke with Love (22’29)
Een film door Laura De Baudringhien (Regie & Cinematografie) Eva Zurian (Productie) Casper Hendriks (Sound Design) Jasper Lefèvre & Daan Kramer (Cinematografie)

Ver weg van huis, in het kleine Vlaamse dorp Moerbeke-Waas, planten Marta en haar vrouwelijke collega’s de zaadjes voor de toekomst van hun kinderen in Polen. Als (groot)moeder bekommert ze zich om haar thuis binnen het repetitieve van haar werk. Marta biedt ons zo een andere kijk op een ruimer intra-europees economisch verhaal, over oost en west, afstand en nabijheid. 

In Between (19’27)
Een film door Marie Janssens (Regie) e.a.

Een jong koppel wordt zowel binnen als buiten hun relatie geconfronteerd met afstand.

Nusa Ina (34’34)
Een film door Anne Jan Sijbrandij (Regie) e.a.

In Loey Tamaëla’s leven staat zijn Molukse identiteit centraal. De onafhankelijkheidstrijd, ooit aangevoerd door zijn vader, de herinneringen aan zijn dorp Soahuku en het huis van de familie, hun Rumah Tua, verbinden hem aan de plek van oorsprong.

transit (22’14)
Een film door Michiel Zeguers (Regie) Leon Decock (Cinematografie) e.a.

Een filmmaker komt terecht in een transitzone en dwaalt samen met zijn gedachten af.

elle (15'20)
Een film door Jana Van Brussel (Regie) Antje Mertens (Editing) Casper Hendriks (Sound Design) e.a.

"Als je het bewustzijn beschouwt als iets dat stroomt, waarin momenten elkaar opvolgen als foto’s, maar dan zo snel na elkaar dat ze lijken te bewegen, als een plek waarin elke gedachte overgaat in de volgende zonder een enkele onderbreking, is een film dan voldoende om dat weer te geven? Is het bewustzijn logisch en continue? Of creëert het brein die illusie?
Wat als je de wereld zag voor wat hij was. Een hapering aan beelden, die je moet leren als normaal te beschouwen. Waarbij je enkel in één moment kan leven, vervuld van één emotie tegelijk. Komt het dan in de buurt van hoe jij de dingen ziet? Wat moet ik doen om bij jou te geraken?"

"Elle" is een film over twee zussen in een intieme verkenning van borderline, lichamelijkheid, en onzichtbare grenzen.

Trailer

Deel dit