La Casa degli Italiani

La Casa degli Italiani
Data
,
20:00
,
20:00
,
20:00
Waar?
Istituto Italiani di Cultura
Prijs
Gratis
Reservatie
Verplicht
LICHTING RITCS

"La Casa degli Italiani" is een voorstelling waarin fictie en realiteit samenkomen.
In de Italiaanse gemeenschap in Brussel is veel gesproken over het lot van het gebouw in de Livornostraat 38, dat ongeveer vierentachtig jaar lang onderdak bood aan de Italiaanse school en de kantoren van de culturele dienst, en sinds de naoorlogse periode ook het consulaat.
Het daaropvolgende debat inspireerde me bij het maken van deze voorstelling. Ik heb verschillende keren de diplomatieke historische archieven van het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Internationale Coöperatie in Rome bezocht, en ik besefte dat het Italiaans Instituut van Brussel een lange geschiedenis heeft.
Het Instituut voor Cultuur wordt op deze plek een plaats waar de kroniek een ontmoeting heeft met de grote geschiedenis van Italië en Europa, van de jaren dertig tot de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding, tot op vandaag.

Edoardo Ripani

CREDITS

Met
Frederika Del Nero, Edoardo Ripani, Priscilla Boiardi, Valeria Cenacchi, Sandra Cocquereaux, Marina Colombo, Antonio Dal Borgo, Sonia D’Aroma, Stefano Dessì, Norma Nardi, Cécile Petit, Beatriz Velazquez, Isabelle Warnier, Gianna Zamparo
 
Regie
Edoardo Ripani
 
Techniek
Lars Lemmens
 
Coaches
Pol Dehert & Anna Rispoli
 
Coach Techniek
Thomas Stevens
 
Mentor
Dirk Verstockt
 
Productie
Niels Van Uden
 
Boventiteling
Veronica Nobile

Dank aan
Directeur Paolo Grossi en alle medewerkers van l’Istituto Italiano di Cultura
Archivio Storico Diplomatico Ministero degli Affari Esteri e della Cooperazione Internazionale
Neon Festival San Benedetto del Tronto
Anne Morelli, Serena Pacchiani, Carla Campanella, Laura Luciani, Enoch Marrella, Riccardo Amabili, Sonia D’Aroma, Victor Vanhille, Gian De Schrijver, Lara Van Bellingen

Deel dit