Skip to main content
Zoeken

In focus: Lichting Animatiefilm

Still Janne LICHTING RITCS Animatiefilm
  • CINEMA RITCS
  • LICHTING RITCS

Over

Op donderdag 27 juni richt de projector van CINEMA RITCS zich op de eindwerken van onze laatstejaarsstudenten Animatiefilm. Een eclectisch programma van stop motion, 2D en 3D films verovert het witte doek. Met een gemiddelde van 5 minuten per film zijn de animatiefilms bij de kortstdurende eindwerken van het RITCS. De uitdaging om een verhaal op korte tijd te vertellen is dus extra groot. Reserveer je tickets om deze korte maar indrukwekkende verhalen te ontdekken.

Programma

Invasif - 5 min - Dina Hendrick
Abigail moet wegens een verzendfoutje de klantenservice bellen. Alleen heeft ze telefoonangst en durft ze niet te bellen. Abigail is ook niet alleen in haar strijd; ze wordt vergezeld door een zwarte entiteit genaamd Sticky, die haar angsten vertegenwoordigt. En hij zal alles doen om haar tegen te houden de klantenservice te bellen.

Beef For Climate - 4 min - Mona Dhertefelt
Vier koeien denken dat ze de schuld krijgen van de klimaatcrisis, waarna ze elk op hun manier reageren en er ruzie en paniek ontstaat.

Canned - 5 min - Hasse Van Overbeke
Sam wordt gepest op school. Zoekend naar een veilige omgeving zet hij een visbokaal uit de klas op zijn hoofd. Het gevoel van onveiligheid blijft hem echter achtervolgen en Sam probeert steeds dieper in de bokaal te kruipen. Maar er is niet genoeg plaats voor zijn hele lichaam. Hierdoor wil Sam kost wat kost zijn lichaamsgewicht te controleren en schraapt hij elke extra gram van zijn lijf.

JUDY1964 - 5 min - Marie-Hélène Van Thuyne

Judy is fascinated by the new toy gun commercial, but when she stumbles upon her parents’ real firearm, things take a dangerous turn.

A Single Day - 5 min - Janne Willockx
Opa houdt van orde en regeltjes. Wanneer zijn nauwkeurige routine bij elke vergeetachtige vergissing uit elkaar valt, verandert zijn huisje in een chaos van vormen en kleuren die hij wanhopig onder controle probeert te krijgen, tot dit niet meer lukt.

Over LICHTING RITCS

Van maandag 03 tot en met donderdag 27 juni ontdek je de eindwerken van onze laatstejaarsstudenten Drama en Audiovisuele Kunsten op diverse locaties in Vlaanderen en Brussel. Elk afstudeerproject markeert het hoogtepunt van de reis die de studenten aan het RITCS hebben afgelegd. Op het programma onder meer een Portfolio-Event van de Professionele Bachelor, een luisteravond Radio, Table Reads met onze laatstejaars Schrijven, theatervoorstellingen van onze studenten Drama en Podiumtechnieken en screenings van de documentaire-, fictie- en animatiefilms. Op de laatste donderdagavond van het academiejaar sluiten we de LICHTING af met een Closing Party in het kloppend hart van het RITCS, het RITCS café.

Uitgelichte evenementen

Agenda