Skip to main content
Zoeken

Het Scherpsteller-traject: Sessie 3

  • Infosessie studieparcours

Tussen creatieve droom en realiteit. Stel jouw doel scherp en pak de obstakels aan die je onderweg tegenkomt. Een 4-delig traject vol levenswijsheden om mentaal sterk in jouw creatief proces te staan. De coach/procesbegeleider van dit traject is Tom Lagast.

SESSIE 1 - Maandag 27.11.2023 - 18u-20u
Luisteren

Wat gebeurt er bij jou als je luistert naar iemand? Het leren niet in te vullen voor een ander en je bewust worden van je eigen gedachten en emoties zijn luistervaardigheid die je o.a. ten goede zullen komen tijdens samenwerkingen.
Jouw doel
Wat is een goed geformuleerd doel en waarom is dit belangrijk? Je formuleert een zelfgekozen doel waar je mee aan de slag gaat. Jouw doel wordt de rode draad tijdens dit traject.

SESSIE 2 - Maandag 18.12.2023 - 18u-20u
Jouw kijk

Wat is jouw ‘model van de wereld’? Welke bril heb jij op? Hoe filteren we? En vooral, wat is het effect daarvan? Jouw ‘model van de wereld’ zou er wel eens kunnen voor zorgen dan je je gewenste doel niet behaalt.
Een andere kijk
Je gaat een andere bril opzetten die je inzichten geeft zodat je vlotter jouw doel bereikt.

SESSIE 3 - Maandag 12.02.2024 - 18u-20u
Jouw overtuigingen
Wat zijn jouw overtuigingen over jezelf, de ander en de wereld? Ze zijn op een bepaald moment in ons leven ontstaan. Maar zijn die wel juist en op welke manier helpen die overtuigingen ons nog wel? En hoe kan je je beperkende overtuigingen omzetten naar versterkende overtuigingen?
Jouw sterktes
Je hebt alle sterktes / hulpbronnen in je om je doel te bereiken. Wat en waar zijn jouw hulpbronnen? En hoe kan je ze verankeren en bovenhalen wanneer je ze nodig hebt?

SESSIE 4 - Maandag 11.03.2024 - 18u-20u
Het ‘Disney-model’

Ben jij de dromer, realisator of eerder de criticus. Je hebt ze alle 3 nodig. Hoe ga je hiermee aan de slag?
De ‘Logische Niveaus’
Je gaat je doel bekijken vanuit verschillende niveaus. Je stelt vragen als: ‘Wat doe ik? Wat geloof ik? Wie ben ik? Waar sta ik voor? …’.

Praktische info:
- De sessies gaan steeds door op RITCS Campus Dansaert. Meer informatie over de exacte locatie ontvang je nog via mail
- Deelnameprijs voor de sessies is € 20, die volledig wordt teruggegeven als alle sessies gevolgd werden.
- Inschrijven? Stuur een mailtje naar jan.bulckaen@ehb.be

Uitgelichte evenementen

Agenda