Skip to main content
Zoeken

Beukenjong - Arnout Vandeputte (Ma Drama-Regie/Schrijven)

  • LICHTING - THEATER - MASTERS

Hier is de nieuwe lichting theatermakers! Twee maand lang kan je op onze campussen én in de verschillende theaterzalen de nieuwe lichting Regisseurs, Acteurs en Podiumtechniekers ontdekken tijdens het afstudeerfestival LICHTING RITCS 2023. De theatervoorstellingen zijn het slotstuk van het parcours dat de studenten aan het RITCS hebben afgelegd. Eén jaar lang werkten de studenten Podiumtechnieken, Drama-Regie/Schrijven en Drama-Acteren samen aan de verschillende voorstellingen. Dankzij KVS, Kaaitheater, De Maan en Bronks kan je de voorstellingen ook buiten de muren van onze campus ontdekken. Raadpleeg het hele programma van de lichting via ritcs.be/LTR2023 of onze agenda en reserveer je tickets.

Over de voorstelling

Wat doe je als je somber wordt van het idee dat het beukenbos waar je zo graag wandelt er over een paar decennia niet meer is? Eén zo’n beuk naar Denemarken brengen. Dat is wat de Vlaamse theaterstudent Arnout Vandeputte doet. Hij bouwde een karretje, zette er een jonge beuk in en ging wandelen. Een kleine duizend kilometer, van Brussel naar het zuiden van Denemarken. 'Beukenjong' brengt het verhaal van deze ervaring.

Onderweg sprak Arnout met het Nederlands Dagblad over het klimaat, de wandeling en zijn voorstelling. Lees meer

Met dank aan: Bart Capelle, Dirk Verstockt, Renee Goethijn, Benjamin Verdonck, Johannes Lievens, en vele lieve wandelaars