Skip to main content
Zoeken

"OH MY GOD. Ik heb de AKF Sonneveldprijs én de publieksprijs gewonnen!"

Valentinta Toth
  • Nieuws

Op dinsdag 5 april 2022 heeft Valentina Tóth de 35e editie van het Amsterdams Kleinkunst Festival gewonnen. In een bomvolle theaterzaal van De Kleine Komedie in Amsterdam overhandigde de vakjury de AKF Sonneveldprijs 2022 voor haar voorstelling Wildbloei, ‘een ode aan de hysterische vrouw’. Ook kreeg zij uit handen van presentator Thomas van Luyn de AKF Publieksprijs uitgereikt. (Bron: Amsterdamskleinkunstfestival.nl)

Valentina Tóth toont zich volgens de jury ‘een fenomenaal performer die snel en goed tussen de verschillende typetjes en nummers kan schakelen. Zij weet dat te combineren met virtuoos pianospel, een fantastische zangstem en goed gecomponeerde nummers.’

De AKF Shaffy Cheque, een aanmoedigingsprijs ter waarde van 2.500 euro die beschikbaar wordt gesteld door het Ramses Shaffy Fonds, ging naar Collin Edson voor zijn voorstelling Tata Stima over homofobie in de gospelwereld en de relatie met zijn ouders op Curaçao. Volgens de jury weet Collin ‘op knappe wijze het publiek mee te nemen langs een palet aan emoties, van ontroering tot vrolijkheid en van stille melancholie tot ontzetting. Hij slaagt daarin door op een oprechte manier contact te leggen met de zaal.

Sfeerverslag