Skip to main content
Zoeken

'Daydreamers' wint na New York nu ook beste scenario in Venetië!

'Daydreamers' wint na New York nu ook beste scenario in Venetië!
  • Nieuws

Een film maak je nooit alleen, dat bewijst ook deze sterke combo. Scenarist Emiel Van Wouwe schreef samen met regisseur Ante Pask het scenario van Daydreamers aan elkaar. Na in de prijzen te vallen op Tribeca wint het scenario nu een award in Venetië. (Foto: daydreamers)

Met zoveel belangstelling en dikke prijzen zou je bijna vergeten dat ‘Daydreamers’ slechts een schoolopdracht is. Ante studeert aan het RITCS in Brussel en stapt met haar idee naar scenarist Emiel vooraleer die vorig jaar afstudeerde. “Ante kwam met een sterk idee af en ik ben mee op de kar gesprongen en heb het verhaal met haar bij elkaar geschreven”, vertelt Emiel aan HLN.be. “In volle lockdown, we hebben elkaar quasi niet gezien in die periode. Ik vind dat ze heel die productie op een prachtige manier heeft klaargespeeld en regisseert. De prijs voor beste film op Tribeca is volledig terecht.”

Maar deze week werd Emiel zelf gelauwerd op het Venetiaanse kortfilmfestival ‘Venezia Shorts’, het kleinere broertje van het wereldwijd gerenommeerd Venice International Film Festival. Net zoals op zijn fiets in New York komt hij weer totaal uit de lucht gevallen. “Ik wist niet eens dat we geselecteerd waren, laat staan dat ik de prijs voor beste screenwriter won. Laat ons zeggen dat communicatie en promotie misschien niet onze sterkste kant is”, lacht hij verder.

Lees verder op hln.be