Stier en schorpioen

Alumni on music: muzikale kruisbestuivingen tussen alumni RITCS

Nieuws

Over de muren van het RITCS vinden alumni elkaar en gaan ze kruisbestuivingen aan. Tijdens de Week van de Belgische muziek viert Canvas nieuw en gevestigd muzikaal talent van eigen bodem. Achter de camera brengen onze alumni dit muzikaal talent in beeld. (Beeld header: 'Stier & Schorpioen')

Rik De Bruycker (Radio) en Jaan Stevens (Regie) bundelden de creatieve krachten en volgden Zwangere Guy en Lander Gyselinck tijdens het maakproces van hun album Pourriture Noble. "Van het schrijven en het opnemen, tot de repetities en de shows - met pieken en dalen, maar vooral ook met enorm veel passie, humor en plezier " aldus Rik. 

Trailer

Plan A volgt vijf artiesten, LYNA, Grizmo, Shaka Shams, Wawa en Ikraaan, tussen het najaar van 2021 en de zomer van 2022. Tijdens de eerste voorzichtige concerten nadat de coronapandemie alles stillegde, of hopend op hun eerste concert tout court. In de aanloop naar de release van hun eerste album. Tijdens het shooten van een videoclip, maar ook aan de afwas in hun eerste eigen stek, bij het zoeken naar werk of in een hoogoplopende discussie met hun ouders. De opwinding en de stress die komt kijken bij het timmeren aan een zo verhoopte carrière in de muziek, maar ook bij het leven an sich. Zo vormt Plan A ook een portret van een generatie, van jonge twintigers die hun weg zoeken in de muziekscene én in de wereld. Met veel liefde gemaakt door Vincent Everaerts (Regie), Sam Geyskens (Regie) en Heleen Declercq (Regie).

Trailer

Deel dit