Taalvoorwaarden

Ben je geslaagd voor de artistieke toelatingsproef en wil je als anderstalige student starten aan het RITCS School of Arts dan geven we je graag de nodige informatie mee met betrekking tot het taalbeleid. Studenten die zich inschrijven voor een opleiding, een programma of een opleidingsonderdeel waarvan de onderwijstaal het Nederlands is, moeten bij inschrijving een bewijs voorleggen van hun kennis van het Nederlands. Het bewijs van voldoende kennis van het Nederlands als onderwijstaal is voor de kandidaat-student automatisch geleverd indien je aan één van de volgende voorwaarden voldoet:
 

  • Je hebt een diploma behaald van secundair of hoger onderwijs met het Nederlands als onderwijstaal;
     
  • je hebt ten minste één studiejaar in het secundair onderwijs met het Nederlands als onderwijstaal met succes voltooid;
     
  • je bent in het hoger onderwijs met het Nederlands als onderwijstaal geslaagd voor opleidingsonderdelen met een totale omvang van ten minste 54 studiepunten.

Kom je niet in aanmerking of beschik je niet over één van deze bewijsstukken, dan kan je alsnog je opleiding aan het RITCS aanvatten. In dat geval dien je echter de nodige taalattesten voor te leggen aan het studentensecretariaat. Concreet zijn er hiervoor twee mogelijke parcours: het B2-parcours en het drempelparcours. 

 

Raadpleeg de taalgids