You are here

Info voor toekomstige studenten

► ARTISTIEKE TOELATINGSPROEF 

Wil je beginnen met een opleiding aan het RITCS? Dan moet je eerst slagen voor een artistieke toelatingsproef.
De precieze data en de inhoud van de artistieke toelatingsproeven per afstudeerrichting, vind je in de informatiebrochure.
Voor academiejaar 2017 - 2018 zijn de toelatingsproeven afgesloten. 

informatiebrochure.

Inschrijven toelatingsproeven 
 

INSCHRIJVEN

Ben je geslaagd voor de toelatingsproef? Dan kan je je inschrijven op het studentensecretariaat. Vergeet niet je identiteitskaart en diploma HSO mee te brengen.
Het studentensecretariaat kan je terugvinden in de Antoine Dansaertstraat 70 op de 2de verdieping. Openingsuren 08u30-12u en 13u-15u.  
Met vragen kan je terecht op het nummer 02 507 14 64 of via stefan.geldof@ehb.be

 

► LICHTING RITCS

Benieuwd naar het aanstormend talent in de audiovisuele kunsten en het theater? De afstuderende Master- en Bachelor studenten Audiovisuele Kunsten van het RITCS tonen in oktober hun eindwerken aan het brede publiek onder de noemer 'LICHTING RITCS'. Proef van hun creaties op dit het mini-festival op 18 en 19 oktober 2018. Voor de studenten Dramatische Kunsten is het wachten tot juni 2018. Meer info binnenkort. 

 

► OPLEIDINGSBROCHURE 

Wens je meer informatie te ontvangen over onze opleidingen? Raadpleeg dan hier de RITCS opleidingsbrochure 2017 of 
laat hier je gegevens na en ontvang de brochure per post bij je thuis

 

► SID-INS

In januari en februari 2017 vond je het RITCS | School of Arts op de studie-informatiedagen (SID-in's) van de Erasmushogeschool Brussel (EhB). Tijdens zo'n SID-in krijg je de nodige uitleg over de opleidingen die jou interesseren. Je kunt er praten met docenten van de EhB, brochures meenemen en je  contactgegevens  achterlaten. Alle nuttige info vind je op http://onderwijs.vlaanderen.be/sidin. Ook in 2018 zal het RITCS terug op de jaarlijkse SID-in aanwezig zijn. 

 

► INFODAG 2017 

Op 18 maart zette het RITCS haar deuren wagenwijd open voor de infodag van 2017. Een beeldverslag kan 
je hier terugvinden op onze Facebook-pagina. Kon je dit jaar niet aanwezig zijn? Volg dan alles over onze 
School of Arts op onze Facebook-pagina of via onze website. Heb je nog specifieke vragen? Neem dan
gerust contact op met onze school via ritcs@ehb.be .

 

► VOLG ONS

Voor de activiteiten van het RITCS kan je steeds terecht op Facebook. De Theateropleiding heeft ook een eigen pagina.  www.facebook.com/rits.bottelarij. Je kan je inschrijven om op de hoogte te blijven van toonmomenten en activiteiten.

Op www.ritsradio.be kan je de afstudeerrichting Radio ontmoeten en op www.xlair.be haar eigen praktijkplatform, XL Air. XL Air is de radio van de School of Arts RITS. Op deze internetradio oefenen studenten hun presentatievaardigheden en zijn zij beurtelings technieker, producer, interviewer, redacteur, reporter of verantwoordelijk voor de promotie. Tevens is het een labo om nieuwe formats te ontdekken en te onderzoeken.

De blogspot van de afstudeerrichting Animatiefilm met oefeningen van de studenten, werkprocessen, beeldverslagen van museumbezoeken, etcetera, vind je hier: rits-animationdepartment.blogspot.be.