Skip to main content
Zoeken

Lise wint NTR Radioprijs én publieksprijs

Lise Bonduelle wint NTR Radioprijs
  • Nieuws

Lise Bonduelle is de winnaar van de NTR Radioprijs 2017. De Belgische versloeg in een spannende finale de negen andere genomineerden uit Nederland en België. Lise maakte met de documentaire "Van de kaart" een spannende en actuele roadtrip rond de vraag of je in deze tijd nog van de radar kunt verdwijnen zonder sporen achter te laten. De NTR Publieksprijs ging eveneens naar Lise.

Eindoordeel jury
"De jury onder voorzitterschap van NPO zendercoördinator Wim Eikelboom, was aangenaam verrast door het aantal van 23 inzendingen. Zowel de onderwerpen, van zeer persoonlijk tot gedegen journalistiek, als de aanpak, met humor en lef, toonden een grote diversiteit. De jury heeft bij zijn eindoordeel vooral storytelling, originaliteit, verbeeldingskracht en het gebruik van zoveel mogelijk aspecten van het radio- en podcastvak willen aanmoedigen."

De jury over 'Van de Kaart': "Over deze documentaire is de jury unaniem heel positief. Dit is een journalistiek verhaal zoals je wilt dat het verteld wordt. De juryleden zaten op het puntje van hun stoel en wilden weten hoe het verder zou gaan. Het onderwerp is actueel, relevant en spannend, is interessant opgebouwd en voorzien van mooie muziek. De vragen van de luisteraar worden precies op het goede moment beantwoord. De maakster is ons steeds een stapje voor. Ook constateert de jury een goede planning en productie en heeft bewondering voor de parallelle opnamen. Het is helemaal af.De jury heeft twee kritische opmerkingen: het Frans dat voor een Nederlandse luisteraar moeilijk te volgen is had ze kunnen maskeren door er een voice-over over te leggen zodat de luisteraar niet afhaakt. Het tweede heeft betrekking op de ethiek van Lise’s werkwijze: mag je hotelbalies in de waan laten dat het om een vermissing gaat terwijl het in werkelijkheid om een gepland experiment gaat."