RITCS-brevet bestelwagen

RITCS brevet

Een School of Arts blijft niet binnen haar muren: zowel voor opnames als voor uitvoeringen, voor ateliers, voor captaties verblijven studenten en docenten vaak met vele kilo’s apparatuur of decorpanelen op verplaatsing en … al dat materiaal moet vervoerd worden.

Hiervoor huren we bestelwagens en hebben we zelfs een eigen bestelwagen aangekocht. Als je bestelwagens ziet rijden lijkt het heel simpel: moeilijk kan dat niet zijn, maar … de voorbije jaren hebben we vastgesteld dat blutsen, krassen, omver gereden paaltjes, aanrijdingen en verkeersboetes net iets teveel waren. Omgekeerd kan ook: misschien ben jij wel dé aangewezen persoon om de ateliers rijdende te houden en is het gewoon een kwestie van het overwinnen van een beetje schrik op ongekend terrein…

Als je voor de vele opdrachten en activiteiten van het RITCS buiten onze campus nog met een door ons gehuurde of aangekochte bestelwagen wil rijden, dan moet je een RITCS-brevet hebben.

Om een RITCS-brevet te behalen moet je:
 

  • Minstens één jaar over een geldig rijbewijs beschikken
  • 2 uur theoretische les volgen met tips om veilig te rijden
  • Als je dat wenst: op een vrij parkeerterrein oefenen met een bestelwagen: parkeren, achteruit rijden, veilig bochten nemen
  • Een praktische rijtest afleggen in Bussel

Als je slaagt voor dit rijexamen ontvang je van ons een RITCS-brevet en weet je hoe je een bestelwagen veilig kan laden en door drukke wegen kan (be)sturen.

Over de lessen

Voor meer informatie omtrent de praktische en theoretische lessen kan je als student terecht op Canvas onder de cursus 'RITCS-veiligheid en welzijn studenten'.