RITCS-brevet bestelwagen

RITCS brevet

Een School of Arts blijft niet binnen haar muren: zowel voor opnames als voor uitvoeringen, voor ateliers, voor captaties verblijven studenten en docenten vaak met vele kilo’s apparatuur of decorpanelen op verplaatsing en … al dat materiaal moet vervoerd worden.

Hiervoor huren we bestelwagens en hebben we zelfs een eigen bestelwagen aangekocht. Als je bestelwagens ziet rijden lijkt het heel simpel: moeilijk kan dat niet zijn, maar … de voorbije jaren hebben we vastgesteld dat blutsen, krassen, omver gereden paaltjes, aanrijdingen en verkeersboetes net iets teveel waren. Omgekeerd kan ook: misschien ben jij wel dé aangewezen persoon om de ateliers rijdende te houden en is het gewoon een kwestie van het overwinnen van een beetje schrik op ongekend terrein…

Als je voor de vele opdrachten en activiteiten van het RITCS buiten onze campus nog met een door ons gehuurde of aangekochte bestelwagen wil rijden, dan moet je een RITCS-brevet hebben.

Om een RITCS-brevet te behalen moet je:
 

  • Minstens één jaar over een geldig rijbewijs beschikken
  • 2 uur theoretische les volgen met tips om veilig te rijden
  • Als je dat wenst: op een vrij parkeerterrein oefenen met een bestelwagen: parkeren, achteruit rijden, veilig bochten nemen
     
  • Een praktische rijtest afleggen in Bussel

Als je slaagt voor dit rijexamen ontvang je van ons een RITCS-brevet en weet je hoe je een bestelwagen veilig kan laden en door drukke wegen kan (be)sturen.

Over de lessen

Praktische les

Theoretische les 

Beschik je als RITCSer minstens één jaar over een geldig rijbewijs, dan ben je van harte welkom op onze theoretische les. Je kiest zelf één van de lessen:

Di 16.10.18 van 14u tot 16u in AULA 1
Woe 17.10.18 van 11u tot 13u in AULA 1

Inschrijven kan hier.

Praktische les 


Na je theoretische lessen krijg je de kans om op een leeg parkeerterrein achter het stuur te kruipen: Hoe groot is dit voertuig – achteruit rijden via de buitenspiegels – parkeren tussen paaltjes – een bocht nemen zonder de paaltjes te raken …

Kortom: je gaat je stukken meer op je gemak voelen in het verkeer als je dit eens rustig hebt kunnen testen. Je kan na de theoretische les inschrijven voor één van deze testdagen, telkens in de namiddag van 13.30u tot 16.00u en dit op dinsdag 23 oktober, dinsdag 30 oktober en dinsdag 6 november en donderdag 25 oktober, donderdag 8 november en donderdag 15 november.

Schrijf je in voor de opleiding

Schrijf je nu in voor deze gratis opleiding en ontvang binnenkort meer informatie over de exacte planning met betrekking tot het behalen van jouw RITCS-brevet.

Inschrijven