You are here

Samenwerkingen

De opleiding montage heeft samenwerkingsakkoorden voor studenten- en docentenmobiliteit met verscheidene buitenlandse filmscholen.
Jaarlijks bezoekt de opleiding het Internationaal Documentairefilmfestival in Amsterdam. Ze werkt nauw samen met HEAD, de filmschool in Genève.
De opleiding is nauw betrokken bij het UCOS ontwikkelingssamenwerkingsproject in Lumumbashi, Congo.

Het RITCS is lid van CILECT, Centre International de Liaison des Ecoles de Cinema et de Télévision,  een organisatie die 160 audiovisuele hogescholen uit 60 landen verenigt en het cross-culturele denken een stem geeft.

Onderzoeksproject Nordic Light

Sven Vilain en Patrick Geeraerts namen deel aan het onderzoeksproject 'Nordic Light' van de firma Limecraft. Samen met de derdejaarsstudenten van de professionele Bachelor Montage testten ze de browsergebaseerde pre-productionele werkmethode 'Flow for Factual' uit. Een eerste kick-off meeting werd gehouden in de gebouwen van iMinds in Gent op maandag 6 januari 2014, samen met andere onderzoekspartners uit Europa: Sundance festival (UK), Tools of Directing (UK) en Taglight Media (D). Dit onderzoeksproject wordt gesteund door het MEDIA programma, een initiatief van de Europese Unie voor de audiovisuele industrie.