Projecten oud-studenten

Hieronder vind je een overzicht van de huidige activiteiten van de laatste vier lichtingen van onze oud-studenten die afzwaaiden als Master Regie. Wie op de hoogte wil blijven van het professionele parcours van onze alumni, kan zich abonneren op onze Facebook-pagina.

Lichting 2014

Dries Gijsels (Drama Regie)
Hij werkt momenteel als regie-assistent voor de Australische regisseur Simon Stone bij Toneelgroep Amsterdam, waar hij eerder al stage liep bij Ivo Van Hove. In 2015 maakt hij samen met Renée Goethijn een voorstelling over het voyeurisme en exhibitionisme in onze samenleving en in onszelf, en over welke impact dit heeft op het begrip privacy. Daarnaast organiseert hij in februari/maart met een hele rist Rits-oudgedienden KAKsessies 2015, een tijdelijke kunstenwerkplaats op een locatie in Brussel, uitmondend in vier voorstellingen begin april.

Gorges Ocloo (Drama Regie)
Gorges speel in de eerste fictie langspeelfilm, Promblémski Hotel van Manu Riche. Daarnaast speelt Gorges in de voorstelling Waanvlucht (2014-2015), een productie van Kaaitheater en NTGent. Ondertussen werkt Gorges aan drie voorstellingen van zichzelf. In maart herneemt hij zijn afstudeervoorstelling Scarlet Anansi Ocloo.

Micha Goldberg (Drama Regie)
Micha toont in december 2014 in CAMPO een creatie die hij maakte in zijn Masterjaar aan het RITS, Confetti. In 2015 maakt hij samen met Sophia Rodríguez bij CAMPO The Garden Laboratorium

Lichting 2013

Bijnens Michael (Drama Regie)
Na zijn master op het Rits presenteerde hij zijn drieluik op Theater Aan Zee (twee teksten en een film). Hij won daarvoor de jongtheaterschrijfprijs. Meteen na zijn afstuderen begon hij ook aan een roman waarvoor hij nu een contract heeft gekregen bij Atlas-Contact, het komt in de tweede helft van 2015 uit. Verder schreef hij in opdracht van Wunderbaum en Orkater. Op dit moment schrijft hij voor Bronks een tekst op basis van zijn reiservaringen in Libanon. Die tekst wordt door hem geregisseerd ik begin 2015 en gaat eind februari van dat jaar in première. Dat project doe ik samen met Aurelie Di Marino. In het najaar van 2015 maak ik eveneens met Aurelie een voorstelling rond de verjaring van het dossier van de Bende van Nijvel in de KVS.

Di Marino Aurelie (Drama Regie)
Di Marino speelt regelmatig samen met theatergezelschappen die haar genegen zijn. Zo maakt ze deel uit van het wereldliteraire kamikazecollectief Bookers & Hookers, speelde ze in een van de laatste projecten van De Warme Winkel en werkt ze in 2014 als onderzoeker mee aan van de nieuwste voorstelling van het Zwitserse gezelschap The International Institute of Political Murder.

Lichting 2012

Vandewalle Michael (Drama Regie)
Michael werkte mee aan verschillende voorstellingen waaronder: JABBERWOCKY, een openlucht voorstelling van Simon Allemeersch op de nacht van Kortrijk congé waar hij de technische en productionele ondersteuning deed, VILLA, jeugdvoorstelling van Christine Verheyden en Leen Diependael in co-productie van C-mine Genk waarvoor hij de eindregie en coaching deed, 7 MANIEREN OM EEN EEN VIS TE VANGEN een sociaal artistieke voorstelling van Theater Antigone ISM Marlies Tack, waarvoor hij de tekst schreef, de regie deed en het decor ontwierp, “HET GAT VAN DE KOE” Voorstelling van Tom Dupont & Theater Antigone, waarin hij meespeelde, LEOPOLD FEESTEN DE PANNE artistieke interventie's op een toeristisch evenement, waarvoor hij de tekst schreef en de eindregie op zich nam. DON QUICHOT een sociaal artistieke voorstelling van Theater Antigone waarvoor hij de regie deed.

Gokhan Girginol (Drama Regie)
Gokhan maakte na zijn afstuderen de voorstelling Herzaman voor c-Mine in het kader van vijftig jaar turkse immigratie. Hij speelde mee in verschillende films: Mixed Kebab (2012), Voor wat hoort wat (2015), Problemski Hotel (2015) en Spitsbroers (2015). Daarnaast is Gokhan actief als theaterdocent binnen het project Transfo Collect in Brussel en in C-Mine Genk. In juni 2015 presenteert hij in het kader van ‘Wie is er bang van de grote zaal’ zijn voorstelling Robin Hood in de Bol van de KVS.

Lichting 2011

Tack Marlies (Drama Regie)
Door steun van Het Kip en Campo kreeg Marlies na haar afstuderen een plek en ruimte om aan eigen voorstellingen te werken, zoals ‘Marcel’ en ‘Santa Maria’. Vanaf 2013 werkt ze nauw samen met Theater Antigone te Kortrijk. Ze maakte er samen met Tom Dupont de voorstelling ‘In’t krijt’ in het kader van het wijkproject. Een sociaal-artistieke werking waar zowel mensen uit het amateurcircuit als mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid samen een voorstelling maken. Vorig jaar werkte ze in Theater Antigone aan ‘Don Quichot’ samen met Michael Vandewalle en dit jaar is de voorstelling ‘Zeven manieren om een vis te vangen’ aangekondigd. Ondertussen maakt ze ook bij Theater Antigone een jongerenproductie in samenwerking met Jan Sobrie en speelt ze ook in ‘De Loopgravenoperette’ van Nikolas Lestaeghe.